Dierenpark Pairi Daiza

Dierenpark Pairi Daiza, gelegen in de provincie Henegouwen, is de laatste jaren fors uitgebreid. Wat een aantal jaren terug nog een park was met uitsluitend vogels, is nu een waardevolle dierentuin te noemen. Pairi Daiza is trouwens ook verkozen tot beste zoo van België & Nederland 2016. Dit jaar zijn de kleine baby panda Tian Bao, de koala’s, de nieuwe gorilla’s en de orang-oetangs de nieuwste publiekstrekkers. Reden genoeg dus voor ons om eens een bezoekje te brengen aan dierenpark Pairi Daiza met onze peuter. We namen voor de gelegenheid zijn nichtje van twee jaar mee!

Eens je in het park bent, kun je meteen de kinderboerderij bezoeken, waar je tussen de kippen, schapen en de dwerggeitjes door kan lopen. Finn zijn nichtje is helemaal weg van de geitjes en knuffelde hen erop los! Ook de baby hangbuikvarkentjes trokken de aandacht van de twee peuters!

Doorheen de dag zijn er ook tal van voedermomenten, zijn er vogelshows met roofvogels en tijdens de zomermaanden kan het publiek ook de olifanten zien baden. Dit laatste is erg afhankelijk van het weer, dus het kan zijn dat dit op de dag van jouw bezoek niet kan doorgaan. Bij sommige voedermomenten mogen de bezoekers de dieren eten geven, zo kon Finn een wortel geven aan een dromedaris!

Je hoeft niet veel verder te wandelen om te merken dat dit park niet enkel fijn is omdat je er veel dieren kan spotten, maar ook omdat het er fijn kuieren is. Zo kwamen we op het wandelpad ook een viertal pelikanen tegen, die zeer duidelijk gewend zijn aan de bezoekers. Zonder enige aarzeling lieten ze zich strelen en genoten zichtbaar met volle teugen van de aandacht! Het valt trouwens ook op dat er veel aandacht besteed is aan de uitwerking van de dierenverblijven zelf! Zo kan je de nijlpaarden bijvoorbeeld ook onder water zien zwemmen, zitten de gorilla’s in een imposante nagebootste grot en kan je samen met de kids op dezelfde hoogte staan als de giraffen. Met een beetje geluk kan je ook een giraffe aanraken!

Verder is het aquarium zeker ook de moeite, eens je binnen bent vergeet je meteen hoe het gebouw er van buitenaf uitziet! Je waant je echt in een onderwaterwereld! Finn vond vooral de lichtgevende kwallen heel erg fascinerend! Maar ook de ‘nemo’ en de ‘dori’ visjes waren uiteraard echte toppers voor de twee kleintjes! Let wel, het aquarium is niet toegankelijk met een buggy.

Naast de dieren zijn er voor de kinderen in Pairi Daiza ook nog tal van andere leukigheden: zo kun je boven een groot deel van het park wandelen op een loopbrug die start in een volière en eindigt in de grote speeltuin. Onze twee bengels waren hiervoor nog wat te klein, maar zeker een aanrader om met iets oudere kinderen te doen! In de speeltuin staan er trouwens ruim voldoende speeltuigen zodat er voor elk wat wils is! Ook in de oasis, vlakbij het restaurant, is er een kleine binnenspeeltuin. Ideaal wanneer het minder goed weer is! Sinds dit seizoen kan je trouwens ook (tegen betaling) met een stoomtreintje door het park rijden, je rijdt dan langsheen een groot olifantenperk die ze als “savanne” benoemen. Te voet is er één uitkijkpost over deze savanne. Wij hadden het geluk om er de olifanten in het water te zien spelen.

Tenslotte zet ik graag nog enkele tips op een rijtje wanneer je Pairi Daiza met kinderen zou bezoeken:

 1. Je kunt bij de ingang een bolderwagen huren, heb je je eigen buggy mee? Vergeet dan zeker geen (fiets)slot mee te nemen. Er zijn een aantal attracties (bv. het aquarium en het treintje) waarbij je je buggy moet achterlaten. Ben je een slot vergeten en je wil je buggy toch graag vastmaken? Er zijn sloten te koop in de shop aan de ingang van het park.

 2. Er zijn een zestal grote eetgelegenheden waar je kunt eten, maar wat wij enorm weten te appreciëren is dat Pairi Daiza ook voldoende ruimte heeft voorzien om eigen pick-nick te kunnen eten.

 3. Aan de grootste eetgelegenheden staan er ook microgolfovens (magnetrons red.) ter beschikking voor het opwarmen van flesjes of groentepapjes.

 4. Ook zijn er voldoende plaatsen waar je je baby en/of peuter gemakkelijk kunt verschonen. Echte babycorners zijn er niet in Pairi Daiza.

 5. Wij hebben de baby panda niet kunnen zien, aangezien het één uur aanschuiven was en dit ons geen pretje leek voor de twee mini’s die we mee hadden.

 6. Pairi Daiza is nog dagelijks open tot en met 6 november 2016.

 7. Op hun website vind je de nodige praktische info om je bezoek te plannen. Je kunt het park ook zeer gemakkelijk bezoeken met het openbaar vervoer, op nog geen kilometer van de ingang is er een treinstation.

Save

Save

Save

Save

Save

#Belgie #pandas #DierenparkPairiDaiza #dierentuin #eropuit

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com