Detoxweekend bij Lighthouse Works

Vorig jaar november ben ik voor het eerst een weekendje gaan “detoxen” bij Lighthouse Works. Dit was zo ontzettend goed bevallen, dat ik samen met mijn schoonzusje besloot om het voor de zomer nog een keertje te gaan doen!

Vrijdag 1 juli was het zover. Ik gaf de kinderen nog een hele dikke knuffel en trok met een gerust hart de deur achter me dicht. Op naar een relax weekendje voor mama!!


Detox Je kunt detoxen vergelijken met een grote schoonmaak voor je lichaam. Zoals het af en toe heerlijk is om je huis een grote poetsbeurt te geven, zo is het ook voor je lichaam goed om eens in de zoveel tijd te ontgiften. Dit klinkt overigens veel zwaarder dan het is. Ik dacht van te voren dat ik flauw zou vallen als ik een aantal dagen alleen op sap zou leven maar niks is minder waar.

Op en afbouw In aanloop naar het detox weekend toe, bouw je langzaam je eten af. Eerst neem je kleinere porties, dan laat je de koolhydraten weg en op donderdag eet je alleen nog wat fruit en groenten. Op vrijdag begint het echte sapvasten waarbij je drie dagen alleen maar heerlijke fruit en groenten sappen drinkt. Op maandag begin je dan een week lang met langzaam weer opbouwen.

Het detox weekend De detox weekenden van Lighthouse Works vinden plaast in een luxe wellness hotel op de Veluwe. Bij aankomst maak je kennis met de rest van de groep (veelal alleen vrouwen) en de lieve dames van Lighthouse Works. Zij begeleiden je door het weekend heen en helpen je bij al je vragen. Na de kennismaking krijg je je eerste sapje. Alle sappen worden van biologische fruit en groente gemaakt en samen echt heerlijk. Je sluit de avond af met een super relaxte yoga sessie waarna wij helemaal tevreden ons bedje indoken. De rest van het weekend is een afwisseling tussen yoga, een voedingsworkshop, sapjes, meditaties, wandelingen in het bos en zwemmen in het zwembad van het hotel. In tegenstelling tot wat één van mijn vriendinnen dacht, komen er geen ‘Patty Brard achtige’ klysma praktijken bij kijken 😉

Lighthouse Works Lighthouse Works is een aantal jaren gelden opgericht door Eelke Pollé. Zij besloot een plek te creëren waar mensen tot rust kunnen komen en nieuwe dingen kunnen leren, over zichzelf en over het leven. Dit klinkt overigens zweverig dan het is. Ik heb nu al twee keer ervaren dat zowel de dames die het weekend begeleiden als wel de andere deelnemers, helemaal geen zweverige types zijn. Voor mij is zo’n detox weekend hét moment om weer nieuwe energie op te doen en even na te denken over wat ik belangrijk vind in het leven. En waar kun je dat beter doen dan in een luxe hotel, zonder kinderen, met alle tijd voor jezelf 🙂

Detox, Mindfulness en Yoga  Naast de Detox weekenden biedt Lighthouse Works ook Mindfulness en Yogha weekenden aan. Deze vinden plaats in Nederland maar ook in Spanje! In het binnenland van Costa Blanca staat een prachtige villa met zwembad waar je onder de Spaanse zon kunt deelnemen aan verschillende programma’s. Voor het complete programma van Lighthouse Works plus bijbehorende kosten, kun je hier kijken.

Tijd voor jezelf Ben jij ook toe aan een beetje “me-time” dan kan ik je een weekend bij Lighthouse Works echt van harte aanbevelen. Mocht je er graag meer over weten, je mag me altijd een mailtje sturen via onze contactpagina.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Lighthouse Works maar dat doet niks af aan de eerlijkheid van dit artikel.

#detox #lighthouseworks #mamaopreis #weekendjeweg

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.