De mooiste autoroute van Europa: De Großglockner Hochalpenstraße

Wij dachten al aardig wat mooie autoroutes gereden te hebben. De Kaikoura Coast Road in Nieuw Zeeland, de Great Ocean road in Australië en de Route Napoléon in Frankrijk. Stuk voor stuk allemaal prachtige routes maar stiekem hebben we toch een andere favoriet: De Großglockner Hochalpenstraße in Oostenrijk.


De Grossglockner Hochalpenstrasse is vernoemd naar de berg Grossglockner, met 3.798 meter is dit de hoogste berg van Oostenrijk. De route begint in het dorpje Bruck en eindigt 48 kilometer verderop in Heiligenblut. Onderweg kom je 36 haarspeldbochten tegen die je naar ruim 2500 meter hoogte brengen. Onderweg heb je echt een ongekend mooi uitzicht. De bochten zijn allemaal genummerd dus je kunt bijhouden hoeveel je er nog moet :-) (Mocht je zelf of je kind(eren) snel wagenziek worden, door de vele stopmogelijkheden onderweg hebben wij nergens last van gehad)


Wanneer je aan de route begint moet je een kaartje kopen. Voor een dagkaart voor een personenauto betaal je 37 euro. Dat is redelijk duur in vergelijking met andere autoroutes maar je krijgt er, naast het uitzicht, wel wat voor terug! Langs de route zijn namelijk verschillende thematische wandelpaden en speeltuinen voor kinderen. Houd er rekening mee dat de route in de winter gesloten is en pas vanaf Mei weer open gaat.


Tip!

De route is 's ochtends vroeg het meest rustig om te rijden. Wij verbleven de nacht voordat we de Großglockner Hochalpenstraße gingen rijden, op een camping bij de start van de route. Camping Lampenhäusl is een kleinschalige camping met een publiek zwembad op loopafstand. De camping beschikt ook over een hotel en restaurant. Je kunt er voor kiezen om de route heen en terug te rijden op 1 dag of om je route vanaf de finish weer verder te vervolgen.


De route van Bruck naar Heiligenblut
Publiek zwembad naast de camping

Eén van de mooie speeltuintjes en wandelingen langs de routeSchrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com