De magie van de Winter Efteling

Wanneer ik in het weekend aan Thomas en Nina vraag: “Wat zullen we gaan doen vandaag?”, krijg ik keer op keer het antwoord: “Naar de Efteling!”. Negen van de tien keer moet ik ze dan teleurstellen en gaan we “gewoon” naar het bos, kinderboerderij of speeltuin 🙂


Afgelopen zaterdag waren ze al vroeg uit de veren want vandaag was het zover, we gingen naar de Winter Efteling! De weergoden waren ons goed gezind en onder een strak blauwe lucht reden we richting Kaatsheuvel. In de winter gaat het park pas om 11 uur open maar sluiten de poorten ook pas om 19 uur waardoor je een paar uur in het donker van het park kunt genieten.

Bij binnenkomst werden we ontvangen door Ridder Thomas, de held van “onze” Thomas dus daar moest hij natuurlijk even mee op de foto. Toen de poorten open gingen, begaven de meeste bezoekers zich richting de Droomvlucht dus besloten wij om met het Carnaval Festival te beginnen. Dit blijft keer op keer weer leuk dus maar liefst twee rondjes achter elkaar!


De rest van de middag hebben we genoten van de bootjes, de Pandadroom, de Raveleijn show, het Land van Laaf , de grote Carrousel en het speciaal voor de Winter Efteling ingerichte Ijspaleis.

Rond 16 uur begon het donker te worden en toen kwam de magie van de Winter Efteling pas echt naar voren. Prachtig verlichte bomen, knisperende kampvuren en in Anton Pieck stijl verkleedde zangkoortjes.

Persoonlijk vond ik het Sprookjesbos het allermooiste. Niet alleen zijn de sprookjes prachtig verlicht, ze zijn ook allemaal versierd met een winterse “touch”. Lange Jan heeft met sjaal om zijn nek, er hangen ijspegels aan de paddenstoelen en de huisjes zijn bedekt met sneeuw. Echt prachtig om te zien!


Ondanks dat niet alle attracties open zijn tijdens de Winter Efteling, maken de sfeer en aankleding dit meer dan goed. Ik vind de magie die ontstaat door de kampvuren, zangkoortjes en gezellige verlichting echt geweldig en zowel wij als de kinderen, hebben onze ogen uitgekeken. Dus: warme jas en handschoenen aan en genieten maar!

Ons bezoek is mede mogelijk gemaakt door de Efteling maar dat doet niks af aan de eerlijkheid van dit artikel! 

#Dagjeweg #Efteling #Kaatsheuvel #Pretpark

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.