De Loire met kinderen

“Ik blijf liever hier” (hier=camping, huisje, hotel etc) is een opmerking die ik tegenwoordig steeds vaker uit Thomas zijn mond hoor (6 jr). Ik probeer daarom, als we op vakantie zijn, uitjes te verzinnen die ook hem aanspreken. De Loire vallei is een omgeving waarin me dat geen enkele moeite kost! Hier leefden tenslotte “de ridders” en de kastelen staan vol met zwaarden en ridderkostuums 🙂

De Loire vallei ligt centraal in Frankrijk op zo’n 750 km van Utrecht. In de omgeving is zoveel te doen dat je je makkelijk 3 weken kunt vermaken in dit gebied. Hierbij een overzicht van de dingen die je zeker niet mag missen.


Kastelen die je niet mag missen in de Loire:

 1. Château de Chenonceau Château de Chenonceau is een prachtig voorbeeld van de Franse romantische architectuur. Het kasteel heeft bogen over de rivier de Cher wat betekent dat je eronder door kunt varen met een bootje of kano (aanrader!). Het is een van de meest bezochte kastelen in de Loire-vallei dus het is aan te raden om hier s’ochtends vroeg naar toe te gaan als je de mensenmassa voor wilt zijn.

Château de Chenonceau


 1. Château de Villandry Het kasteel is ontzettend mooi maar de echte attractie is de tuinen. Het kasteel stamt uit 1536, en is één van de laatste Renaissance kastelen die aan de Loire gebouwd werden. In 1906 werd het kasteel eigendom van Dr. Joachim Carvallo die zich volledig ging inzetten op het redden van Villandry. Het kasteel werd namelijk met de sloop bedreigd. Hij heeft ook de tuinen rondom het kasteel opnieuw aangelegd en deze zijn ongelooflijk mooi!

Château de Villandry


 1. Château de Chambord Het kasteel van Chambord is het grootste en een van de meest indrukwekkende kastelen in de Loire-vallei. Deze moet je echt bezocht hebben als je in de regio bent. De bouw van het kasteel begon in 1519 als een bescheiden jachtslot maar het werd al snel een van de meest ambitieuze architectonische projecten in de Franse geschiedenis. Houdt er wel rekening mee dat de rij voor de kassa erg lang kan zijn in het hoogseizoen bestel je kaarten hier vooraf.

Château de Chambord


 1. Château d’Usés Dit kasteel ziet er niet alleen uit als een sprookje, het heeft ook gediend als inspiratie voor eentje. Charlies Perrault gebruikte Château d’Usés namelijk als inspiratie voor zijn sprookje Doornroosje. Je kunt het sprookje beleven door middel van wassenbeelden in het kasteel.

Château d’Usés


Een dagje geen kastelen Als je kind(eren) dan een keer echt geen zin hebben in nog een kasteel, zijn er gelukkig nog veel meer leuke dingen te doen in de Loire.

Lulu parc Aan de rand van Tours aan de oever van de Loire, vind je Lulu parc. Een park van drie hectare met trampolines, eendraaimolen, waterspelletjes, ballenzwembad, treintje, waterglijbanen, speelweide, miniboerderij en ga zo nog maar even door…

Safaritrein In het hart van het Loiredal, vlakbij Amboise, kun je in een  Safari-Trein stappen voor een rondleiding door het dierenpark “Beaumarchais”

Fantasy Forest  Veel outdoor activiteiten in Fantasy Forest; boomklimpark, kanoen, mountainbiken, speleologie, paintball, etc.

Wil je graag meer artikelen over een vakantie in Frankrijk met kinderen lezen? Kijk dan hier!

#Frankrijk #Kastelen #Loire

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.