Uitwaaien aan de Belgische kust met kinderen

Wat keek ik er naar uit om een weekendje weg te gaan met mijn zus en Finn. Het werd een weekendje naar onze eigen Belgische kust! We logeerden in Sunparks Oostduinkerke, waar we vroeger als kind, intussen al ruim 15 jaar geleden, ook al eens gelogeerd hadden. We waren razend benieuwd wat er veranderd was, wat er hetzelfde gebleven zou zijn.

Een vakantiehuisje in Sunparks


We logeerden in een “Exclusive Vakantiehuis” voor vier personen en laat ik zeggen dat het een verouderd huisje was waar ze toch enige inspanning hebben gedaan om het wat te moderniseren. Vooral de badkamer is eigenlijk best wel verouderd. Een aangename, warme douche nemen zit er niet echt in. Wat we wel heel erg konden waarderen zijn de degelijke hekjes aan de trap, zowel beneden als boven! Bij vorige vakantiehuisjes hebben we hier dikwijls op gevloekt: ofwel waren er geen, ofwel enkel boven, ofwel kon je ze niet goed afsluiten… Er was wel telkens iets mee. Maar hier dus niet!

Wat wij vooral fijn vonden aan Sunparks is het feit dat de eindschoonmaak en de onbeperkte toegang tot zwembad inbegrepen zit in de prijs! Het zwembad vonden wij trouwens ontzettend leuk met voldoende afwisseling voor Finn. Toch ook een klein minpuntje: er zijn wel héél weinig kleedkamers met een luiertafel, wat toch wel jammer is aangezien er zoveel gezinnen met peuters komen zwemmen!

Op naar Plopsaland!

Uiteraard kozen we niet zomaar voor een weekendje aan de Belgische kust! Vroeg opstaan met een peuter van bijna twee jaar is niet echt een probleem, dus wij snel achter broodjes voor het ontbijt en ons lunchpakket! Niet veel later kwamen we aan in Plopsaland De Panne! We konden er vlotjes (betalend) parkeren en ook het aanschuiven bij de ingang ging heel snel. Finn is ruim 85cm groot dus kreeg hij een mooie Bumba stempel op zijn handje. Via verschillende soorten stempels worden de kindjes onderverdeeld in verschillende groepen en weten de attractiebegeleiders of de kindjes al dan niet te groot of te klein zijn voor de attractie.

Omdat Finn nog niet op alle attracties mocht, zorgde dit ervoor dat we heel rustig doorheen het park konden. Op de website van Plopsaland kan je trouwens al eens nakijken welke attracties kunnen en welke niet. De tractors, de enige attractie waarvoor we eigenlijk best lang hebben moeten aanschuiven, was meteen de favoriet van Finn!

Doorheen de dag heb je verschillende meet & greet sessies met bekende Studio 100 figuren, omdat we Bumba bij de ingang al ontmoet hadden gingen wij enkel eens tot bij kabouter Plop en Kwebbel. Uiteraard wordt er dan een foto genomen die je aan het eind van de dag kan aankopen als je dat wenst. Om de dag af te sluiten is er om 16 uur nog de Plopsa parade die door het park trekt. Misschien had ik de Disney parade in Disneyland Parijs nog teveel in mijn achterhoofd, maar ik vond deze parade zo kort en een beetje teleurstellend. Gelukkig was er bij Finn geen vleugje teleurstelling te bespeuren en zwaaide hij vrolijk terug naar Bumba, Kaatje, & Piet Piraat!

Samen uitwaaien

Na een zwempartijtje in de voormiddag en een flinke namiddag dut trokken we zondag in de late namiddag naar het strand! We hadden het geluk om bij toeval een garnaalvisser te paard te kruisen op weg naar het strand. Eens we op het strand waren was het heerlijk onbezorgd rennen, door de plassen water lopen en… in het water vallen! De strandwandeling eindigde dus wat vroeger als voorzien, maar desalniettemin hebben we er toch wel van genoten!

Zijn de kinderen zes jaar of ouder? Dan is het bezoekerscentrum De Nachtegaal misschien wel iets voor jullie! Er zijn verschillende soorten routes uitgestippeld voor gezinnen. Op woensdag 28 december is er trouwens een begeleide wandeling op maat van de kinderen (4 tot 10 jaar).

Praktische weetjes

 1. Vanuit Sunparks Oostduinkerke ben je met de wagen op een twintigtal minuutjes in Plopsaland.

 2. Plopsaland is gedurende de maand december enkel in het weekend open. Tijdens de kerstvakantie (in België) is het wel elke dag open.

 3. Is je kindje kleiner dan 85cm? Dan mag hij of zij gratis binnen maar weet dan dat er in Plopsaland bitter weinig attracties toegankelijk zijn voor hem of haar.

 4. Vraag je gratis kustpas aan op kustpas.be, je kan hem thuis uitprinten en je krijgt er bij verschillende attracties korting!

 5. Houden de kinderen van paardrijden? In manège Ter Duinen kan je terecht voor lessen en wandelingen in de duinen of op het strand!

#Belgie #weekendjeweg #Belgischekust #Sunparks #PlopsalanddePanne

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.