De 24/7 BZ Reis app

Stel, je bent in Italië op vakantie en jij, of iemand in je gezin, moet in het ziekenhuis worden opgenomen? Of je loopt in Griekenland op een markt en je paspoort wordt gestolen? Allemaal situaties waarin het fijn is als je even met een Nederlands sprekend iemand kunt praten die je verder kan helpen!

Tijdens mijn bezoek aan de vakantiebeurs was ik getuige van de lancering van de 24/7 BZ Reis app. Met deze app, van het ministerie van Buitenlandse Zaken, kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met een contactcenter in Den Haag.

Mr Koenders in het contactcenter


Wanneer kun je contact opnemen?

Je kunt het contactcenter bereiken voor vragen over paspoorten en reisadviezen. Maar ook in geval van nood. Stel, je moet worden opgenomen in een ziekenhuis of je bent je paspoort kwijt, dan kunnen de dames en heren van het contactcenter je verder helpen.

Wat vind je in de app?

 1. Actuele reisadviezen per land die je wijzen op de veiligheidsrisico’s van  bepaalde landen (ook landen dicht bij huis!)

 2. Contactgegevens van Nederlandse ambassades en consulaten

 3. Direct contact met het contactcenter 24 uur per dag 7 dagen in de week

 4. Nieuwsberichten wanneer er iets gebeurd in een land

 5. Informatie tijdens grote evenementen

24/7 BZ Reis app offline

De informatie uit de app is ook toegankelijk als je geen internetverbinding hebt. Pagina’s uit de app die je eerder hebt bezocht, worden automatisch opgeslagen. Best handig als je snel iets wilt weten maar geen internet voor handen hebt. Voor de meest actuele reisadviezen en pagina’s die je nog niet eerder heeft aangeklikt, is een internetverbinding wel nodig.

Altijd op de hoogte

Je kunt landen favoriet maken waardoor je automatische een bericht ontvangt als de situatie in die landen veranderd. Je krijgt dan een pop up melding in je scherm.

Telefoonnummer

Naast de app is er ook een telefoonnummer gelanceerd waarop je het contactcenter rechtstreeks kunt bellen +31 247 247 247 (24/7 3x achter elkaar, had ik niet meteen door toen ik het nummer zag 🙂 )


#BuitenlandseZaken #BZapp #reisadvies #reistips

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com