Attractiepark Toverland Sevenum

Met enige regelmaat hoor ik van vrienden enthousiaste verhalen over het in Noord-Limburg gelegen Toverland. Toch was het er tot voor kort nog niet van gekomen om er een dagje heen te gaan. Maar, daar kwam onlangs verandering in! Met de hele familie (lees opa, oma, kinderen en kleinkinderen) vertrokken we op een zondag richting Sevenum voor een dagje pret(park)!

Buiten én binnen

Tijdens ons bezoek waren de weersvoorspellingen regenachtig en koud. Normaal niet perse de beste dag voor een bezoek aan een pretpark maar dit brengt me meteen bij 1 van de grote voordelen van Toverland. Het park heeft namelijk twee grote indoor hallen (Land van Toos en Magic Forest) vol met attracties. Je vindt hier onder andere een heuse kinderachtbaan, zweefmolen, bobsleebaan, spookhuis en diverse klim- en klautermogelijkheden. Wij hadden ons hier met gemak een hele dag kunnen vermaken. Naast de attracties vind je in de hallen ook verschillende horecagelegenheden waaronder een sfeervolle Oostenrijkse Biergarten.

Troy-Area  en de Magische vallei

De ‘thrillseekers’  komen in Toverland ook zeker aan hun trekken in de twee themagebieden Troy-area en de Magische vallei. Deze twee gebieden bevinden zich buiten. Het themagebied Troy-area staat in het teken van het Oude Griekenland en hier vind je onder andere de achtbaan Troy. Troy is de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. Er schijnen voor deze achtbaan zelfs achtbaanliefhebbers vanuit Amerika naar Toverland te komen. Zelf ging hij mij nét iets te snel maar als ik de mannen in onze familie moet geloven, was hij echt de moeite waard!

In de Magische vallei vind je nog een grote achtbaan genaamd de Dwervelwind en kun je op een wildwaterexpeditie op de Djengu River. Na een ritje in de Djengu rivier konden wij wel weer wat warmte gebruiken en genoten van een warm vuurtje en een lekkere warme chocomel bij de Katara Plaza.

Praktisch 

Toverland is gemakkelijk bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid (parkeren is betaald). In de zomer bedraagt de entree 27 euro voor volwassenen en 17,50 voor kinderen tussen de 90-120 cm (onder de 90 cm zijn kinderen gratis) In de winter zijn deze tarieven 17 euro en 14,50 met uitzondering van de kerstvakantie (dan is de prijs 19,50 en 15,50 euro). Houd er rekening mee dat in de winter een flink aantal buiten attracties niet geopend zijn (check de site van Toverland voor meer info) Op de lengte van kinderen wordt bij de ingang gecontroleerd en kinderen worden gemeten met hun schoenen aan.

Magische Winterweken 

Tijdens de Magische Winterweken in de kerstvakantie (24 december t/m 8 januari 2016) zijn de themagebieden Land van Toos, Magic Forest én het buitengedeelte Troy Area geopend. Het park is in deze weken in winterse sferen versierd en er is extra entertainment.

#Sevenum #Limburg #Pretpark #Nederland #Toverland

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.