Cruise vakantie met tieners

Nicole is moeder van Floor (15) en Cato (12) en schrijft voor Kids op Reis over hun cruise vakantie met tieners. 


Met twee tieners van 12 en 15 wordt het ieder jaar toch iets moeilijker een reisbestemming te verzinnen waarbij iedereen het naar hun zin heeft. Toen de kinderen nog jonger waren was zon, water en zand altijd goed voor een geslaagde vakantie. Echter zijn de interesses in de jaren toch wat veranderd.

De jongste kan zich nog prima vermaken met de vele glijbanen op een all inclusive resort of de kidsclub op een camping. De oudste wil vooral kunnen shoppen, zonnebaden en moet regelmatig online kunnen zijn. Want je kunt op nog zo’n prachtig eiland zitten, als je een dag niet een foto van je bestemming kunt Snapchatten naar je vrienden, dan is er toch echt weinig aan :-). Een uitdaging dus dit jaar om iets te vinden, waar we alle 4 plezier aan beleven.


De keuze was gevallen op de Norwegian Cruise Line. Familieleden, met en zonder kinderen, hadden deze cruise al gedaan en waren erg enthousiast. Het mooie van deze maatschappij is dat je Free Style kunt cruisen. Dat wil zeggen dat je niet gebonden bent aan vaste tafels en tijden. Je bepaalt zelf wat (sushi, Italiaans, Spaans etc) waar (14 restaurants aan boord), wanneer, hoe (netjes, gala of casual) en met wie je eet. We kregen bij de boeking een gratis drankenpakket gedurende de hele reis erbij. Een soort van All inclusive drijvend hotel dus, alleen word je s’morgens steeds weer ergens anders wakker.

Het was nog even twijfelen of we zouden kiezen voor de Norwegian Jade of de eens zo grotere broer Norwegian Epic die vanaf Barcelona vertrekt. We kozen toch voor de kleinere Jade (nog heel groot met 2400 passagiers en 1078 bemanningsleden). De Jade is een prachtig schip met o.a. zwembaden, sportveld, theater met fantastische shows, casino, speelruimte voor kleine kinderen en een tienercentrum vanaf 13 jaar. We hebben gekozen voor een 4 persoons buitenhut.


We vertrekken op 23 juli vanaf Venetië, daarna 1 dag op zee waarna we op dag 3 Corfu aan zullen leggen. Daarna volgen op dag 4 en 5 Santorini en resp. Mykonos. Dag 6 Olympia, dag 7 op zee en op dag 8 wederom Venetië. Daarna zullen we er nog  een paar daagjes Bardolino aan het Gardameer aan vast plakken.

De meiden zijn al heel enthousiast en ook wij hebben er zin in. Voor de jongste is er een zwembad met glijbaan aan boord en ook het sportveld ontbreekt niet. Voor de oudste is er o.a. een internetcafé. Aan wal zullen we er op uit trekken. De excursies die aan boord worden aangeboden zijn vrij prijzig maar in iedere haven staan taxies klaar om je naar mooie plaatsjes te brengen. Natuurlijk kun je ook nog aan een van de mooie stranden gaan liggen of de dag op de boot doorbrengen. Afijn we zien wel hoe het loopt. Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte van onze cruise ervaringen en wellicht is het ook iets voor jullie, zo’n cruise vakantie met tieners!

#Cruisevakantie #tieners

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com