top of page

Corona dagboek week 5

2 jaar geleden deze tijd was ik met mijn gezin op wereldreis. Een lang gekoesterde droom waar heel veel regelen aan vooraf ging. Maar, dat hadden we er voor over. Het doel was namelijk om 4 maanden ongestoord tijd voor elkaar te hebben. Om de kinderen voor een langere tijd dichtbij ons te hebben op een leeftijd waarin ze zo snel veranderen. We hadden nooit verwacht dat we 2 jaar later wéér zoveel tijd met elkaar zouden hebben. Eerlijk is eerlijk, onze achtertuin is niet te vergelijken met de bergen in Nieuw Zeeland of de witte stranden van Thailand maar hé, het is een stuk goedkoper en heel wat minder geregel vooraf 😄.


Ook het voorbij vliegen van de tijd lijkt, waar op de wereld je ook bent met kinderen, overal even snel te gaan. Zelfs ondanks het wegvallen van sportclubjes en sociale verplichtingen, vind ik de weken bijna sneller gaan dan normaal. Waar ik tijdens de wereldreis de tijd alleen af en toe stil wilde zetten, verlang ik nu ook wel weer naar “normaal”. Naar de kinderen weer met hun vriendjes laten spelen en naar een wijntje met vriendinnen zónder 1,5 meter afstand ertussen. Dat laatste was deze week overigens wel een erg geslaagd experiment. Na een uurtje wandelen, besloten we nog een wijntje te drinken rondom de vuurkorf. Geen virusdeeltje dat die hoeveelheid rook overleefd kan hebben.


Voor de rest hebben we de 5de Corona week weer werkend en lerend doorgebracht, afgewisseld met een paasspeurtocht en Koningsdagspelletjes. En wie nu aan de hand van de foto's denkt: “wat een lieve kinderen”, kan ik uit de droom helpen. Tijdens de paasspeurtocht zat er eentje 2 keer op de gang en de konginsspelen eindigden in een huilend watergevecht. Kortom, al doe je als moeder nog zo je best, het is waarschijnlijk overal hetzelfde liedje.


Stay home, stay safe en tot volgende week!


ps. De vorige week beloofde reisblog, komt aankomende week online!

We begonnen de week met een paaseieren-zoek-speurtocht op zondag

Ik weet niet hoe het bij jullie is maar Lego is hier weer hélemaal hot sinds het nieuwe RTL4 programma.

De juf van Thijmen (kleuters) kwam deze week een leeg schrift brengen. Hierin kan ik foto's plakken van wat Thijmen meemaakt. Als de school weer begint, mogen ze dit "dagboek" meenemen naar school. Aan de binnekant van het schrift heben de juffen een prachtig gedichtje geplakt...

Op woensdagavond was de 1,5 meter - kampuur-wijn-vriendinnenavond een feit!

In plaats van Koningsdag op school, Koningsdag in de tuin :-)
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page