top of page

Corona dagboek week 3

Het is alweer de derde week thuis en ik vond het een pittige week. Ik kan niet zo goed verklaren waarom. Misschien kwam het omdat de nieuwigheid van de hele situatie af is of misschien door de woorden van Mark Rutte. Geen vezel in mijn lijf had verwacht dat ik de kids 6 april weer op school kon afzetten maar toch, toen Rutte dinsdag de verlenging tot 28 april uitsprak, voelde ik diep van binnen een kleine teleurstelling. Het voelde ook een beetje uitzichtloos omdat ik me besefte dat de kans heel groot is dat we er ná 28 april nog lang niet zijn.


Ik kon de avond van de persconferentie dan ook lastig in slaap komen en werd na twee uur slapen wakker met een hoge hartslag en was overtuigd van koorts. Manlief naar beneden gestuurd voor paracetamol en toen ook maar gelijk iets met mezelf afgesproken. Ik ben normaal gesproken altijd positief, zie voor alles een oplossing en accepteer heel vaak geen nee (tot frustratie van de mensen die met mij samenwonen 😉 ) Als ik het virus zou hebben of krijgen, dealen we er dan wel mee, ik ga vanaf morgen minder nieuws kijken en meer genieten van fijne momenten die we met elkaar hebben.


Nu ik dit schrijf is het zaterdag en kan ik zeggen dat het me aardig gelukt is. Het virus is nog steeds buiten de deur. Het nieuws heb ik omgeruild voor het laatste seizoen van "Keeping up with the Kardashians" (bijna klaar dus kom maar op met suggestie voor een volgende guilty pleasure) en ondanks dat ik de kids nog best vaak achter het behang wil plakken, hebben we ook heel veel met elkaar gelachen deze week.


Dat lachen begon al meteen op woensdag 1 april. Nina haar klas zou met een hoedje en een toeter 2 minuten te laat, online voor de juf verschijnen. Die pretletter van mij moest natuurlijk de hele verkleedkist leeghalen en verscheen in vol ornaat voor de camera. Thomas zat in spanning achter zijn chromebook omdat niemand minder dan Koning Willem Alexander in de online klas zou verschijnen ;-)


Waar ik deze week nog meer een lach van op mijn gezicht kreeg:Nina die straks echt weer moet afkicken als ze weer NORMAAL op een stoel moet zitten in de klas.


Thomas die met een stiekem lachje op zijn gezicht tegen me verteld dat de juf niet doorheeft dat er spellingscontrole op Word zit terwijl ze daar een dictee in moeten typen.


Als ze uren achter elkaar met elkaar buiten spelen en de grootste lol hebben.


Toen we er tijdens het kijken van de Voice achter kwamen dat we Tedde hadden buiten gesloten.En tot slot had ik vanmorgen best lol in mijn kappers debuut :-)


Kortom, we gaan vol goede moed week 4 tegemoet, die we morgen gaan openen met de eerste BBQ van het jaar!


Tot volgende week!


0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page