top of page

Corona dagboek week 2

Nu het er meer en meer op begint te lijken dat het thuis lesgeven een kwestie van weken i.p.v. dagen wordt, vanaf nu een wekelijkse update vanuit mijn kant :-)


Het weekend begon met een klein feestje. Thomas (9 jaar) was te zien in de Voice Kids. De afleveringen zijn al een paar maanden geleden opgenomen maar worden nu pas uitgezonden. Maanden heeft hij er naar uitgekeken om samen met familie en zijn klas te gaan kijken, maar nu moest hij het met alleen ons 5-en doen. Toen de appjes van kijkende klasgenootjes via de klassenapp binnen kwamen, straalde hij van oor tot oor. Na afloop stroomde de lieve berichtjes van alle kanten binnen en heeft Thomas een weekend lang op wolken gelopen 😉


Maandag

De rest van de week vond ik pittig of beter gezegd, pittiger dan ik had verwacht. Op maandag startte voor Nina en Thomas de lessen vanuit school via het Chromebook. Iedere ochtend om 9 uur loggen ze in op Google Meet waar ze vervolgens van 9 tot 12 uur instructies van hun juf krijgen, afgewisseld met zelfstandig werken. Thomas (groep 6) gaat dit best aardig af maar vooral Nina (groep 4) heeft nog best wat hulp nodig. Het gevolg is dat ik van 9 tot 12 uur naast haar zit om haar te ondersteunen. In de tussentijd loopt Thijmen (groep 1) een beetje met zijn ziel onder zijn arm omdat zijn broer en zus beide druk bezig zijn. In de middag probeer ik ze nog wat extra opdrachtjes te laten doen, afgewisseld door buiten spelen. Tel daar een man bij op die momenteel voor zijn werk letterlijk in een soort crisis modus zit (lees van 8 tot 19 uur non-stop aan de telefoon), en je kunt mij 's avonds bij elkaar vegen. Maaaaaar, laat ik daar meteen iets aan toevoegen, we zijn alle 5 gezond, hebben iedere dag te eten en genieten van onze fijne achtertuin. Kortom, ik mag helemaal niet klagen 😉

Online les aan de keukentafel
De nieuwe manier van voorlezen door Oma

Dinsdag

Het is super leuk om te zien hoe allerlei ondernemers inspringen op deze crisis. Zo ook onze bakker. Speciaal voor alle kids verkochten ze uitgerolde plakken deeg om koekjes te maken. Na het uitsteken alleen nog even de oven in en klaar was kees. Ik hou ervan!


Zo'n 10 keer per dag hoor ik mezelf tegen de kinderen roepen "Kijk uit! Ik wil nu niet naar de Eerste Hulp van het Amphia moeten (ziekenhuis in Breda)". Toen Arjan nog even met kids buiten ging spelen, dacht ik rustig te kunnen gaan koken. Tot ik een krijsende Nina hoorde die door Arjan naar binnen werd gedragen. Haar voet was dubbel geklapt op de trampoline. Ik dacht dat ik GEK werd! Uiteraard meteen gekoeld en haar voet omhoog gelegd. Na het eten verging ze nog steeds van de pijn als ze er op probeerde te steunen. Ik besloot dus toch maar het ziekenhuis te bellen. Nog niet eerder ben ik een gesprek begonnen met de zin " de laatste plek op aarde waar ik nu wil zijn is bij jullie dus ik hoop dat je me telefonisch kunt helpen" 😉 Gelukkig begreep de receptioniste me (ik gok dat ze zelf ook liever ergens anders was geweest) en na wat adviezen mochten we het een nachtje aankijken. Als ze er de volgende dag nog niet op kon steunen, moesten we toch langskomen voor foto's...

Koekjes bakken en letters leren ;-)
Onze pechvogel...

Woensdag

Arjan en ik hadden dinsdagavond besloten dat we desnoods naar Groningen zouden rijden als Nina nog steeds niet op haar voet kon staan dus ik was benieuwd. Gelukkig bleek al snel dat ze een beetje op haar voet kon steunen. Het deed nog wel pijn maar ze zakte er niet meer doorheen. We trokken dus zelf maar de conclusie dat hij gekneusd en niet gebroken was. Joehoe!!


Na een ochtendje school kwam in de middag onze oude buurvrouw op de koffie. Aangezien zij al op leeftijd is, twijfelde ik of het wel verstandig was. Uiteindelijk gewoon onze stoelen in de tuin op veilige afstand van elkaar gezet en gezellig bijgekletst.

Tedde vindt het helemaal niet erg dat wij zoveel thuis zijn :-)

Donderdag

Thijmen keek er al dagen naar uit, vandaag zouden ook zijn juffen even "live" op de computer een verhaaltje komen vertellen. Ze gaan dit voortaan iedere maandag en donderdag doen zodat ook de kleuters een beetje contact met elkaar houden.


Vrijdag

Nog 1 dagje en dan weekend! Pffff wat ben ik daar aan toe. Het is al door veel ouders om me heen bevestigd maar ook ik sluit me hierbij aan, respect voor alle leraren in dit land!


Vanochtend de laatste schoolopdrachten gemaakt en 's middags cupcakes gebakken en spelletjes gedaan. Morgen ga ik lekker met een boek op de bank kruipen en hélemaal niks doen (nou ja, alleen nog even 5 wassen wegwerken 😉)


O ja en voor wie het zich afvraagt aan de hand van de foto's. Ja, op normale dagen kam ik hun haren wél en hebben ze ook hun kleren niet achterstevoren en binnenstebuiten aan 😄


Blijf gezond allemaal en tot volgende week!

Op reis door Europa vanuit de keuken

0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page