Camping Nieuwpoort aan de Belgische kust

Voor een korte vakantie (oftewel ‘mini-break’ 😉 ) ging ik op zoek naar een bestemming die aan een aantal criteria moest voldoen. Het moest niet te ver rijden zijn, leuk voor Julian (2 jaar) én we moesten onze hond Bobby kunnen meenemen. Na wat online speurwerk kwam ik terecht bij Camping Nieuwpoort. Een leuke camping gelegen op 5 km van het strand van Nieuwpoort. Omdat we geen echte kampeerders zijn (een tentje klinkt romantisch, maar is met peuter en hond toch wat onhandig) kozen we voor een stacaravan van Best Camp.

De stacaravan Deze keurige stacaravan met 2 aparte slaapkamers, een zithoek met keuken, een badkamer en apart toilet was ideaal voor een kort verblijf aan de kust. We hadden geluk dat het half september zo’n tropisch weer was en konden dus nog gebruik maken van het buiten zwembad van de camping. Er was een ruim peuterbad en ook de grote glijbaan vond onze kleine man fantastisch. Verder heeft de camping verschillende speeltuintjes, een indoor speeltuin, verschillende sportfaciliteiten en een kleine kinderboerderij.

In de omgeving In de buurt van camping Nieuwpoort zijn er ook genoeg leuke dingen te doen. Zo heeft Nieuwpoort-Bad een mooie boulevard met daarachter een leuke en veelzijdige winkelstraat. Indien je deze plaats buiten het hoogseizoen bezoekt, is het verstandig om vooraf al even te kijken welke restaurants open zijn (dat bespaart je een zoektocht van ruim een uur met vermoeide peuter ;-). Verder zijn honden vanaf 15 september toegestaan op het strand. Wij hadden dus geluk dat we Bobby lekker konden laten rennen op het strand.

Een van de redenen dat we voor Nieuwpoort hadden gekozen, was omdat Plopsaland (De Panne) vlakbij was. Helaas bleek het park alleen op woensdag en zaterdag/zondag open te zijn en konden wij het park niet bezoeken . Gelukkig was het naastgelegen Plopsaqua wel open.

Plopsaqua Dit indoor zwemparadijs is zeker de moeite waard om te bezoeken! Naast de leuke faciliteiten voor de kleintjes (groot peuterzwembad met ingeboude tv schermen) is er ook genoeg vermaak voor wat oudere kinderen / volwassenen. Zo is er bijvoorbeeld een Skydrop, Disco Slide, een glijbaan waar je met grote banden naar beneden kan en een stormbad (2 keer per uur wordt er een echte storm incl. licht effecten en regen nagebootst). Verder is er ook een sauna aanwezig en kun je heerlijk buiten relaxen. Kortom; vermaak voor jong en oud!

Dit artikel is geschreven door gastblogger Ilona (30 jaar) Zij is mama van Julian (2 jaar) en samen met haar man Bart (33 jaar) bezocht ze Camping Nieuwpoort. 

Ben je op zoek naar meer reisinspiratie voor een vakantie in België? Check dan onze België pagina voor tips!

#CampingNieuwpoort #Plopsaqua #stacaravan #Belgischekust #vakantiepeuter

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.