100% gezinspret op camping de Vaubarlet

Tijdens onze eerste dag op camping de Vaubarlet in de Franse Auvergne, toen onze kinderen speelden bij het stromende riviertje ‘La Dunière’ dat door de camping stroomt, ving ik iets op in een gesprek tussen twee moeders: “We komen hier nu voor de vijfde keer”. Wow. Dat gezin verkoos dus al vijf keer camping de Vaubarlet boven de ruim 2.500 andere campings in Frankrijk. En ze waren niet het enige gezin dat hier terugkeerde. Na de camping zelf een week te hebben ervaren, begrijp ik waarom.


De Vaubarlet, 4* camping in de Auvergne

Camping de Vaubarlet is prachtig gelegen in de vallei bij Sainte Sigolène in de Auvergne (bekijk de ligging in Google Maps). In de vallei heerst rust, slechts doorbroken door het ruisen van het riviertje ‘La Dunière’. Maar de bewoonde wereld is dichtbij. Je zit je zo in het dorp en op rijafstand van bezienswaardigheden als Le Puy en Velay en zelfs Lyon.

Nederlandse eigenares

Eigenaren van de camping zijn Géraldine en Jean-Richard Saoul. Géraldine is Nederlandse, maar woont al zo’n 30 jaar in Frankrijk. Ze runt nog dagelijks actief de camping met haar medewerkers en is erg betrokken bij het reilen en zeilen. Camping de Vaubarlet trekt veel Nederlandse vakantievierders, maar ook Britten en Fransen zijn vertegenwoordigd. De medewerkers die je in het winkeltje, bij de bar en het restaurantje treft spreken Frans, maar verstaan ondertussen ook al aardig wat Nederlands.

Ruime keuze in plaatsen en huurobjecten

Voor kampeerders is er volop ruimte, in het bijzonder aan de enorme lap gras waaraan het riviertje grenst: vrij uitzicht en speelruimte voor de kinderen met onder meer een speeltuin en voetbalveld. Ook als je niet wil kamperen zijn de mogelijkheden legio. De mobil-homes en chalets zijn jong en uitstekend onderhouden en er is zelfs een pipowagen met boomhut. Ook de lodge- en safaritenten zijn prachtig en van alle gemakken voorzien.

Prima campingfaciliteiten

Topattractie op hete dagen is het fijne verwarmde zwembad, met apart peuterbad. Prima alternatief is het riviertje, waar ronde stenen liggen te wachten op dammetjesbouwers. Ook de overige faciliteiten zijn prima, van toiletgebouw tot tafeltennistafel. Voor de kinderen zijn er onder meer een luchtkussen, speeltuin, speelhuis met zandbak, jeu-de-boulesbaan en voet- en volleybalveld. Als je niet zelf wil koken of barbecuen (wat is toegestaan), biedt het restaurant een meer dan goed alternatief. Met prima gerechten, van heerlijke salades en pizza’s tot forel en steak.

Plezier voor het hele gezin

Wat camping de Vaubarlet zo leuk maakt, is dat iedereen zich vermaakt. En als je je niet vermaakt, dan word je wel vermaakt door het animatieteam. Maar altijd in een ongedwongen sfeer. Voor de kids zijn er bijvoorbeeld knutselochtenden, een kampvuur met marshmallows en pingpongtoernooitjes. Campingmascotte Lenny de Vos nodigt de kinderen elke avond uit voor de minidisco. Voor papa’s en mama’s is er onder meer live muziek (wij genoten van Franse chansons) en een dansavond. Ook kun je via de camping makkelijk activiteiten boeken die buiten de camping plaatsvinden, waaronder ponyrijden, zonsopgang bij de vulkaan en kanoën. Vervelen kun je je simpelweg niet, want ook aan wandelroutes en uitstapjes is geen gebrek: tips volop bij de receptie.

Mijn tips in de omgeving

 1. Vélorail du Velay: Met een speciaal ontworpen fiets koers je over een oude spoorlijn. Met kinderen prima te doen als je met het treintje omhoog gaat en je naar beneden laat zoeven, o.a. door twee tunneltjes. Een unieke belevenis.

 2. Kanoën op de Loire: Wil je avontuurlijker kanoën dan op een rustig riviertje? Maar niet zo ruig als raften? Dan is kanoën op dit stuk van Loire precies goed!

 3. Le Puy en Velay: de trekpleister van de regio, dit bijzondere stadje heeft een plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ontdek zelf waarom!

 4. Markt in Yssingeaux: Op donderdagochtend is er een leuke markt in Yssingeaux, waar je ook prima een terrasje kunt pakken.

 5. Wandelen vanaf de camping: vraag de receptie naar een wandelroute. Ook met kleine kinderen leuk, want vanaf de camping zit je al snel middenin de mooie natuur van de vallei.

Meer tips? Bekijk de website van camping de Vaubarlet. Als je gaat, veel plezier!

#camping #Auvergne #Vaubarlet #kamperen #Frankrijk

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.