top of page

Businessclass voor kinderen met JetKids!

Een kleine 2 jaar geleden zei ik, niets vermoedend en vol enthousiasme: “Schat, verrassing! Wij gaan met z’n drieën naar Curaçao en ik trakteer!”. De reactie was overweldigend: “Moet dat echt!?”. Nee, nee, het lag echt niet aan mij. Het is de lange vliegreis met een kleine dreumes waar ze tegen op zag. Enfin, je begrijpt, wij gingen niet. Ondertussen had ik mijn strategie klaar en had dit jaar een leuke Sinterklaasverrassing….


Sinterklaas Onze jongens (bijna 1 en 4) stuiteren als de Sint dit jaar weer aanmeert. Wat zou hij voor ons in petto hebben? Zijn we lief (genoeg) geweest? De overweldige hoeveelheid liedjes en wortels voor het paard leiden daadwerkelijk tot een schoencadeau. En wat voor een! Voor beide jongens een JetKids (www.jet-kids.com). Een multifunctionele lichte trolley die meekan als handbagage, ruimte biedt aan knuffels en speelgoed, degelijk is en soepel rolt, bereden kan worden door de kids en bovenal in het vliegtuig de standaard economy stoel ombuigt tot businessclass.

Tja, een ietwat groot schoencadeau, waar we evenzo groot plezier van en mee zouden gaan beleven. De koffers zijn nog niet uitgepakt en er wordt geracet door het huis. Wedstrijdje doen, elkaar voortduwen. Hilarisch!

De koffer is gevuld met een matras dat letterlijk in een handomdraai een bedje vormt (daarover straks meer). Naast de matras is er nog voldoende ruimte voor speelgoed, luiers, kleding etc., ideaal!


Boarding Op het vliegveld was het (voor de oudste) een fantastisch middel om zich voort te bewegen. Hij schoot tussen de andere reizigers door en de meters die je aflegt op Schiphol vlogen voorbij. Genieten! Bij de gate moesten we even wachten en daar was het de beurt aan de jongste om de oudste voor te duwen. Het was een grappig schouwspel. Zo konden zij hun energie kwijt, hadden de andere passagiers wat vermaak en bouwden wij wat credits op….

Heen hadden we een dag vlucht en terug een nachtvlucht. In beide gevallen ongeveer 9 uur ellende voor de boeg. Enfin, daar hadden we ons op ingesteld. Autorijden naar bijvoorbeeld Oostenrijk is nooit een probleem geweest. Bovendien was dan een eventuele huilpartij alleen voor die inzittenden niet voor alle andere 500 te horen… Herkenbaar? Vast wel!

Wij vlogen met KLM. Wat een ontzettend vriendelijke en service gerichte maatschappij, wij zijn fan! We vlogen met een Boeing 747 (3-4-3), en we hadden maar 3 stoelen met z’n vieren (de jongste net een paar dagen 1 jaar, dus geen eigen stoel). KLM had allang door hoe onze samenstelling was en heeft bewust de plek op “ons” rijtje van vier vrijgehouden, zodat de jongste uiteindelijk ook zijn eigen stoel had. Hoppa! Die is binnen, iedereen een eigen stoel! J Dat betekende dus ook dat we beide Jet-Kids konden omtoveren tot een bedje….it was getting better!

Het enige dat ik nog steeds niet begrijp is het als eerste boarden voor reizigers met kids… Laat ze toch zo lang mogelijk rennen bij de gate. Daar heeft iedereen profijt van J

Moment suprême De dag vlucht was voor de jongste met name een ontdekkingsreis. De oudste hebben we de hele vlucht niet gehoord. Lekker met opgetrokken beentjes op zijn “bedje” films kijken, spelletjes doen en tussendoor wat eten en drinken.

De terugweg vonden we spannend… een nachtvlucht, en wat als de jongste weer op ontdekkingsreis gaat…?? Maar niets van dat alles! Na de gebruikelijke catering ging het licht uit, maakten wij de bedjes op en hebben beide jongens 6 uur achtereen gesloten geslapen!!!

Wat een uitvinding!!

Extra tip Maak een tentje/knus donker plekje door een doek of deken tussen de hoofdsteunen van de kinderstoel en de stoel daarvoor te klemmen. Vonden onze kids in ieder geval rustgevend. En, overbodig wellicht, laat de kids aan de binnenkant zitten en niet aan het gangpad. Scheelt heel wat trolleys tegen de benen! 😉

De Jet-Kids kan je bij het voeteneinde van een stoel zetten, de bovenkant liften en omdraaien, het plateau uitschuiven en daar over een (meegeleverd) matrasje plaatsen. Zo creëer je een relaxte plek zodat:

 1. De beentjes niet meer bungelen

 2. Het speelgoed niet meteen op de grond verdwijnt

 3. Er voor kinderen tot plm 2 jaar een serieus bedje is

Zelfs tijdens wat turbulentie waarbij de gordels om moesten, mochten de kids blijven slapen met een gordel om en dat lukte zowaar prima.

Even wat feitjes en tips over Jetkids:

 1. Licht en zeer makkelijk te besturen of voort te trekken met het meegeleverde koord

 2. Uitstekend slapen voor kinderen tot ongeveer 2 jaar

 3. Genoeg opbergruimte voor speelgoed, knuffels en wat luiers

 4. Voor kids tot een jaar of 5 als bed goed te doen met opgetrokken benen.

 5. Vermoedelijk tot een jaar of 6 goed te doen als trolly en zeker ook relaxed als ondersteuning voor de benen.

 6. Leg een (hydrofiel) doek onder het hoofdje van je kind. Materiaal van het matrasje ademt niet goed.

 7. Leg geen spullen in de tolly die je nodig hebt als de kids slapen. Je komt er namelijk niet makkelijk meer bij.

 8. Prijs € 159,- en eventueel ook te huur per week.

Wij zijn enthousiast, het vliegen met jonge kinderen is absoluut een stuk comfortabeler met een Jetkids. Enne… het vergroot zeker de kans op nog eens zo’n verre reis 😉

 

Deze gastblog is geschreven door Yves, papa van Floris (1 jaar) en Pepijn (bijna 4).

#Jetkids #vliegenmetbaby #vliegenmetkind #vliegreis

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page