top of page

Zo vier je een budgetvakantie in Nederland

Als ex-wereldreiziger heb ik natuurlijk makkelijk praten. Maar toch. Je hoeft niet naar Verweggistan om het leuk te hebben. Bovendien heeft ons eigen land plekken om grenzeloos trots op te zijn. Neem onze prachtige kust of de Hoge Veluwe. Toeristen komen er speciaal voor naar Nederland, dus waarom niet een keer toerist in eigen land spelen? Stuk goedkoper dan een verre reis en ook nog eens beter voor het milieu. Wil je er helemáál een budgetvakantie van maken? Dat lukt met deze tips op 3 fronten: slapen, reizen en beleven.

1) Overnacht goedkoop (of zelfs gratis) in Nederland

Er zijn genoeg opties om goedkoop te overnachten in Nederland. De meest voor de hand liggende is natuurlijk kamperen.

Kamperen

Heb je een eigen tentje, vouwwagen of caravan? Dan kun je op maar liefst zo’n 2.800 kampeerterreinen in Nederland terecht. Extra goedkoop kampeer je vaak bij de boer (op een minicamping). Maar nóg goedkoper is natuurkamperen. Voor € 14,95 mag je jezelf ‘Natuurkampeerder‘ noemen en wachten er 138 opties op je waar je gratis je tentje mag opzetten.

Ook als je niet over eigen materiaal beschikt kun je kamperen, en wel in een vooropgezette tent. Op ‘Rent a Tent‘ vind je veel campings waarop je voordelig een bungalowtent, safaritent, lodgetent of stacaravan huurt.

Hotel of huisje

Hou je niet van kamperen, dan is een particulier vakantiehuis vaak nog goed te betalen. Op verzamelsites als HappyHome en heerlijkehuisjes vind je er veel. Ook op marktplaats vind je particulier aanbod, of kijk eens op Airbnb voor een deal rechtstreeks met de eigenaar. Gratis in een huis kan ook: al eens aan huizenruil gedacht? Op Huizenruil.com vind je al ruim 2.000 adresjes in Nederland die meedoen. Een lidmaatschap kost eenmalig inschrijfgeld, op Guesttoguest.com is inschrijven gratis. Hotelaanbiedingen zijn er in overvloed op websites als Booking.com of Hotelspecials.nl. Soms loont het ook om rechtstreeks via de website van het hotel te boeken waar je heen wil, al dan niet met inschrijving voor het loyaliteitsprogramma van het hotel. 


2) Reis goedkoop in Nederland

Het goedkoopst koers je door Nederland te voet, of met de fiets. Je eigen fiets, of een huurfiets: pak de OV-fiets bijvoorbeeld eens. Je huurt die op bijna 300 locaties, maximaal 72 uur voor maar € 3,85 per 24 uur. Dan hebben we de auto nog. Maar daar is – apart van goedkoop tanken – niet zoveel voordeel extra te halen voor je budgetvakantie. De trein is al snel een rekensommetje waard. Zeker als je met voordeel reist. Je kunt voordeel bij de Spoordeelwinkel van NS halen, maar er zijn ook acties zoals bij Albert Heijn of Kruidvat. Op de website van Treinreiziger ontdek je de beste actuele acties. Wat hebben we dan nog over aan reismogelijkheden? Afhankelijk van hoe lang je vakantie duurt en hoe vaak je met de bus denkt de reizen, kan een maandabonnement op Stad- en Streekvervoer aantrekkelijk zijn. In waterrijk Nederland kom je ook al snel een veerboot tegen, de prijzen ontdek je op de website van 9292.nl.


3) Beleef Nederland goedkoop (of gratis)

Gratis kun je al veel pret beleven in Nederland. In de stad haal je bij het VVV-kantoor gratis een wandeling op en vaak zijn veel highlights ook nog eens gratis te bezoeken. Check ook de website van de stad waar je vertoeft op leuke gratis evenementen. Wie weet beland je nog in een openluchtbios of op een leuke vrijmarkt.

Buiten de stad wacht ’s lands natuurschoon. Ga het bos in, nestel je op het strand of neem een duik in één van de vele meertjes, vijvers en plassen in ons land. Op zwemwater.nl vind je een schone en veilige zwemplek voor in de zomer. Ook zijn er zo’n 400 kinderboerderijen in Nederland, waar je gratis in mag.

Wil je wel geld uitgeven, dan kun je bijna niet meer om de deals heen. Ik koop bijna geen kaartje meer zonder korting. Ga je naar een zwemparadijs, pretpark of dierentuin, Google dan eerst even: het loont. Kortingssites als socialdeal.nl en actievandedag.nl hebben vaak aanbod. Maar ook op loyaliteitsprogramma’s zoals ING Rentepunten en Eurosparen vind je veel tickets. Ook kan vakantieveilingen.nl voordelig uitpakken. Je vindt er veel verschillende uitjes waarop je kunt bieden.

Meer tips om Nederland lowbudget te ontdekken vind je op Holland.com. Veel plezier! En heb je zelf tips voor een budgetvakantie in Nederland, dan hoor ik het graag. Laat ze achter onder dit blog, thanks!


#lowbudget #voordelig #gratis #Nederland #vakantie #budget #tips #korting

0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page