top of page

Big Berry Lifestyle Resort in Slovenië

Op aanraden van mijnslovenië.nl, brengen we de laatste 5 dagen van onze zomervakantie door op het Big Berry Lifestyle Resort in Slovenië. Een glamping-concept, dat is alles wat ik weet over deze camping, dus snel check ik de website. Behalve de plaats (middenin de natuur) en het uiterlijk (luxe mobile homes) word ik nog niet veel wijzer, maar wél heel nieuwsgierig! Hashtags die meteen opvallen zijn: Glamping, Luxury, Nature, Freedom, Simplicity, Interiordesign, Minimalism, Mobilehouse. Geen idee wat ik me hierbij voor moet stellen, maar het voelt eigenlijk een beetje ongebruikelijk.

Zoeken we normaal gesproken naar campings met zwembad, plaatsen aan de kust of juist in een stad met veel voorzieningen, lijkt het er nu op dat dit een hele andere vakantie wordt. Tijdens de rit informeren we de kinderen daarom alvast over het feit dat we er waarschijnlijk niet kunnen zwemmen, er geen grote speeltuinen zullen zijn en dat het er rustig is. Op hoop van zegen, denk ik en ik hoor mezelf zeggen: “Hopelijk zullen jullie je ook gedragen op deze rustige camping”. De aanbevelingen van mijnslovenië.nl zijn echter zeer positief, dus ik heb het volste vertrouwen in een fijne afsluiting van onze reis.

De aankomst op de campsite van Big Berry Lifestyle Resort overtreft onze verwachtingen. De kleinschalige camping bevindt zich letterlijk middenin de natuur. Er staan 8 mobile homes op een rij met aan de ene kant koeien (!) en aan de andere kant de rustige Kolpa-rivier.

Als we uit de auto stappen horen we niets dan vogels, stromend water en het geloei van koeien. Dit is het geluid van rust! Ik begrijp direct wat Big Berry bedoelt met zijn hashtags, maar mijn vraag is… begrijpen de kinderen dit ook? Ja dus! Verwonderd en blij rennen ze rond. Terwijl wij bij de receptie kennismaken met de enthousiaste crew, hebben de kinderen hun plekje al gevonden tussen de karren vol speelgoed.

Big Berry Lifestyle Resort Slovenië

Karren vol speelgoed


De rustgevende sfeer maakt plaats voor ‘instant happiness’ als we door de hostess naar onze mobile home worden gebracht. De jaccuzzi op de veranda staat al bubbelend voor ons klaar en een welkomstmand met informatie en heerlijke streekproducten trekt mijn aandacht. Er wordt ons even kort uitgelegd dat we te alle tijde bij de receptie terecht kunnen, maar dat ze ons nu vooral rust gunnen. Ze leest mijn gedachten! Wauw wat ben ik blij met deze laatste bestemming! Een wandelingetje over de Campsite maakt van mij een tevreden mens. Een chill-area met schommelstoelen hangend aan boomstammen, ligbedden met zachte zitzakken, een uitgebreide barbequeplaats, een buitenfitness-area, een volleybalveld en een klein speeltuintje voor de kinderen. En dat allemaal langs de prachtige Kolpa-rivier die je tegemoet schittert. (Grappig detail is dat deze rivier de grens is tussen Kroatië en Slovenië. Aan de overkant staat een glijbaan in Kroatië, glij je er vanaf en plons je in het water beland je in Slovenië 🙂 )

Ook over de mobile homes zijn we zeer tevreden. Niet alleen het uiterlijk is luxe, ook het interieur is geweldig! De luxe mobile homes worden gemaakt door een Sloveense producent Hosekra. Ze zijn allemaal even groot, maar het kunnen huizen voor 2-, 4- of 6 personen zijn. De indeling is dan anders en kun je hier terugvinden. Ieder huis beschikt over een volledig uitgeruste keuken, badkamer, slaapkamer(s), huiskamer en veranda met jacuzzi!

Op deze veranda staat ’s morgens een mand met ontbijtproducten voor je klaar, over luxe gesproken! Bijzonder is dat alle producten uit de mand van lokale ondernemers afkomstig zijn. Big Berry werkt nauw samen met deze partners en dat maakt het lifestyleconcept compleet.

Big Berry Lifestyle Resort Slevenië

De ontbijtmand


Een aantal van deze partners bezoeken we samen met de crew. De heerlijke olijfoliën komen van Oljarna Pecaric. Hier mogen we 20 verschillende oliën proeven! Iedere olie heeft een andere werking op de gezondheid. Keuzestress! We kiezen er uiteindelijk 2 uit om mee naar huis te nemen. De honing komt van Čebelarstvo Veselič, waar we 16 miljoen bijen bezoeken. Voor mij persoonlijk een ware nachtmerrie, maar super interessant om zoveel te weten te komen over die kleine bijtjes en zo leuk om te zien wat de kinderen ervan opsteken! “Dát ga ik aan de juf vertellen!” Ook in de plaatselijke bakkerij Dobrote Mojca mogen we meekijken. Naast het bakken van brood zijn ze ook erg goed in banket en koekjes. Die we natuurlijk mogen proeven (en de doos is al snel leeg..) Maar het allerlekkerste uitstapje is toch wel naar chocoladefabriek Berryshka! Een droom voor de kinderen, chocolade uit de kraan! Er wordt na afloop veel (te veel) geproefd van deze lekkernijen. Ook worden we naar de wijnkelder onder de wijngaard van Malnaric gebracht voor een wijnproeverij, maar dat wordt de kinderen even teveel. En gelijk hebben ze, snél terug naar de camping!

Naast het heerlijke, luxe, luie verblijf op deze camping, ondernemen we dus ook veel! En dat is leuk, want zo leer je de omgeving kennen en die is adembenemend mooi! Elke dag ga ik hardlopen door de naastgelegen maisvelden. ’s Morgens door de vochtige dauw of ’s avonds bij zonsondergang, wát is dat mooi.. Complete rust, prachtige vergezichten en af en toe een boerderij waar het bekende geloei me weer tegemoet komt.

Big Berry Lifestyle Resort Slovenië

Hardlopen in de omgeving


“We are taking you to the Kolpa-river tomorrow for rafting”. De paniek slaat bij mij direct toe. Met kinderen? Mijn jongste is nog maar 3! Dit wil ik niet. Dat soort risico’s neem ik niet. Nee. Dat gaan we niet doen. “Ok, see you at 10”. Een gids van het verkeersbureau uit de provincie Bela Krajina neemt ons een dagje mee. Eerst naar bezienswaardigheden in de omgeving (Lahinja Krajinski Park) en uiteindelijk naar de opstapplaats voor het raften.

De rivier is spiegelglad, er staat geen zuchtje wind, er staat geen enkele stroming, dus het is vooral puur genieten van wat de natuur ons hier te bieden heeft. Glashelder turquoise blauw water. Prachtig! En het is trouwens ook hard werken. De tocht duurt zo’n 3 uur, dus de armspieren zijn goed getraind vandaag 😉 De kinderen vinden het ook geweldig. Ze krijgen ieder een minipeddel en werken met volle kracht mee. Natuurlijk wordt het een strijd welk bootje voorop ligt. Finn hangt vaak over de boot om de vissen te zien in het heldere water en Saar valt al liggend over de rand van de boot in slaap.

Aansluitend nemen we een kijkje in het ‘Open Air museum’. Het klinkt heel hip, maar het blijkt een oude graanboerderij te zijn, nog in gebruik! Via een tolk wordt aan ons uitgelegd hoe de verschillende graanmachines nog steeds werken en welke verschillende granen er gebruikt worden. “Dus dít wordt brood?” Finn is onder de indruk.

Big Berry Lifestyle Resort Slovenië

Graanboerderij


In de regen komen we terecht in Krupa, bij een waterspring. Deze sprookjesachtige omgeving doet ons de regen eigenlijk helemaal vergeten, wat is het hier mooi!

Ondanks de geweldige omgeving zijn we toch nog het liefst op de camping aan de rivier, waar we optimaal genieten van deze lifestyle. Helemaal niet meer zo ongebruikelijk dus, dat luxe glamping-gebeuren! Tijdens onze laatste dag lees ik op de website van Big Berry de volgende slogan waar wij ons na deze heerlijke dagen volledig in kunnen vinden; ‘Through the eyes of Big Berry Lifestyle Resort, life is simply wonderful’ Thank you Big Berry Lifestyle Resort!

Big Berry Lifestyle Resort Slovenië

Het zit er helaas weer op 🙁


Wil je meer weten over Big Berry Lifestyle Resort in Slovenië? Check dan hun site!

Save

#Glamping #Slovenië #Mobilehome #Kopla #BigBerryLifestyleResort #kamperen #Luxecamperen

0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page