top of page

Australië met kinderen. Tips van een expert!

Australië is een fantastisch land om met kinderen te bezoeken. Toch zien veel mensen op tegen de lange vliegreis of het grote tijdsverschil. Carolien van ‘Dream the World‘ deelt haar ervaringen en tips met Kids op Reis!


Wie zijn jullie?

Alwin, Carolien & Natalie. Het blog Dream the World is mijn reisblog, hier schrijf ik over mijn ervaringen. Het gaat dus niet specifiek over het gezinsleven of reizen met kinderen, maar we zijn natuurlijk wel een reizend gezin.


Waarom wilde jullie graag naar Australië?

Al vanaf mijn studententijd wilde ik naar Australië, geen idee waarom precies, maar het sprak me aan. Ik vond het exotisch zo helemaal aan de andere kant van de wereld met van die vreemde dieren. Inmiddels zijn we er 4x geweest, waarvan 3x met z’n drietjes (ze was 8mnd, 7 en 11 jaar oud)


Heb je tips om de lange vlucht door te komen met kinderen?

Als ze heel klein zijn slapen ze nog veel, dan is een bassinet (klein wiegje wat ze voor je hangen) heel erg fijn. Wij zijn expres niet gaan vliegen met peuterleeftijd, want dat zagen we niet zitten. Vanaf dat ze ca 4 jaar was ging het vliegen perfect. We hebben geluk dat we een rustige dochter hebben die gek is van tv. Vliegen is voor haar een feest, ongestoord uren achter elkaar tv kijken, de eigen afstandsbediening vast mogen houden en de aandacht van de stewardessen. Ja, zij komt die vlucht veel beter door dan wij 😉


Waar zijn jullie allemaal al geweest in Australië?

We zijn er vier keer geweest, waarvan twee keer de Oostkust (Sydney tot aan Cooktown), het Zuiden (Adelaide, Flinders Ranges, Gawler Ranges, Great Ocean Road, Melbourne), het Red Centre met Uluru en McDonnell Ranges, Westkust (van Perth naar Exmouth met 4×4 daktent) en Top End (oa Darwin, Katherine Gorge, Kakadu NP). We zijn in alle staten geweest alleen niet in Tasmanië, dat is de verkeerde tijd met een schoolgaand kind. We willen zeker ook nog de Gibb River Road (Noord-West Australië – red.) rijden, ooit.

Australië heeft een groot tijdsverschil met Nederland, heb je tips om de kinderen makkelijk over de jetlag heen te helpen?

Vooral de eerste dagen rust inplannen, zeker als ze jong zijn. Verder is het gewoon een kwestie van kijken wat je als gezin nodig hebt. En vooral, accepteer het als het zo is. Wij gingen wel eens met z’n allen een middagdutje doen, omdat we echt niet meer konden. Ik vind het trouwens heel fijn om in de avond aan te komen. Je bent moe van de vlucht en je kan dan direct uit het vliegtuig je bed in. Je zit dan gelijk in het goede dagritme van de plaats van bestemming. Dat helpt ons altijd wel.

Wat maakt Australië volgens jou tot een geschikt land voor gezinsvakanties?

Het is veilig, schoon en er is heel veel natuur. Je bent in een compleet andere wereld, terwijl je toch een redelijk Westerse levensstandaard hebt. De sfeer in Australië is heel informeel en iedereen is aardig en behulpzaam. En bijkomend voordeel, je bent verzekerd tegen ziektekosten etc. want er is een overeenkomst tussen Australië en Nederland, dus mocht je een keer in het ziekenhuis belanden (wat ons is overkomen), dan zie je nooit een rekening.

Wat was 1 van de hoogtepunten?

Snorkelen op de Great Barrier Reef met onze dochter en ja toch ook wel de Whale Watch Tour. Verder vond ik rondreizen met onze eigen 4×4 daktent door outback ook heel cool.


Wat viel tegen of had je van te voren anders ingeschat?

In West Australië afgelopen zomer (daar winter) viel de temperatuur toch echt wel tegen. We konden nauwelijks zwemmen, ook niet in zwembaden.

Wil je de avonturen van Carolien blijven volgen? Check dan haar blog www.dreamtheworld.nl

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page