top of page

8 x wat niet mag ontbreken in je kinderkoffer

Het is altijd een hele klus; inpakken voor vakantie. Zelfs voor een weekendje weg met kinderen komt er al heel wat bij kijken. Maar wat mag er echt niet ontbreken in de kinderkoffer? Op elke inpaklijst staan steevast de kopjes “kleding”, “voeding”, “reisapotheek” en “verzorging”. Toch ziet elke kinderkoffer er weer anders uit, want wat je precies allemaal mee moet nemen hangt heel erg af van het soort vakantie dat je gaat doen.

Ga je een weekje naar een toeristische bestemming of vakantiepark, dan hoef je niet zoveel voorraad aan pampers en voeding mee te nemen van thuis; waarschijnlijk kun je dat daar ook wel kopen. Dat bespaart weer plek in je koffers, en dus veel gesleur.

Voor een rondreis is het vaak afwachten of je genoeg mogelijkheden tegenkomt onderweg en ben je dus eerder geneigd om wel een voorraadje mee te nemen. Natuurlijk wil je juist op een rondreis graag lichter bepakt reizen. Of dat het niet altijd makkelijk is, inpakken…. 😉


1# Wat er bij ons altijd meegaat is de XL hydrofieldoek. Te gebruiken voor de meest uiteenlopende doeleinden, zoals afdrogen, om op- of onder te slapen, als kussentje, maar ook prima als knapzak voor onderweg. Leg alle benodigdheden voor je picknick er in en knoop de vier punten dicht. Multifunctioneel dus, ik verzin elke vakantie weer nieuwe mogelijkheden J

2# Om het reizen zelf een beetje draaglijk te maken, zij het met de auto, vliegtuig of ander vervoermiddel, is speelgoed nodig. En als het aan je kind ligt, het liefst zoveel mogelijk. Maar denk vooral aan de lievelingsknuffel en bijvoorbeeld raamstickers. Makkelijk mee te nemen en ze kunnen op de autoruit geplakt worden tijdens een lange rit, maar ook op het vliegtuig- of treinraampje, op een gladde muur in de luchthaven of op de ramen van die leuke strandtent.

3# En natuurlijk is er nog de tablet of telefoon! Ideaal voor onderweg. Onmisbaar eigenlijk….Bij ons wordt de schermpjes-tijd gedurende de vakantie tijdelijk heel erg opgeschroefd. Het houdt de kleine bezig en stil wanneer de verveling toeslaat. En hoe leuk een kiekeboe-spelletje ook is, dat blijf je geen uren volhouden. Zorg wel op voorhand voor leuke apps, filmpjes, muziek of luisterboeken – geschikt voor de leeftijd van jou kind(eren). En check of ze ook offline te gebruiken zijn! Waren wij vergeten toen we 24 uur onderweg waren naar Zambia ;(

4# Een reiskussentje is fijn om te slapen onderweg. Die kinderhoofdjes vallen vaak in de meest onprettige houdingen; een kussentje voorkomt dit en biedt de nodige steun.

5# Om het eten en drinken onderweg een beetje vlekkeloos te laten verlopen, neem je anti-lek drinkbekers en vershoudbakjes mee. En natte doekjes natuurlijk, dat altijd! Scheelt een hele hoop geknoei.

6# Eten in een restaurant of hotel is soms ook een uitdaging, vooral als er (weer eens) geen kinderstoelen aanwezig zijn…. Iedere ouder weet dat eten met een kind op schoot niet bijdraagt aan het vakantiegevoel. Gelukkig is daar iets op gevonden: de totseat (https://totseat.com/)! Dit is eigenlijk een lap stof die je over vrijwel elke stoel kunt bevestigen, met een kinderzitje eraan. Even aanspannen en je kind kan overal mee aan tafel zitten! Doordat ‘ie gemaakt is van stof, is het makkelijk op te vouwen en mee te nemen. Past dus perfect in de kinderkoffer!

7# Welke kleding er mee moet op vakantie is afhankelijk van de bestemming, en vooral van de temperatuur ter plaatse. Bij een warme bestemming moet je vooral denken aan bijvoorbeeld UV-werende kleding en waterschoentjes. Terwijl je bij een koude bestemming zorgt voor veel laagjes kleding en een goede jas en schoenen – eventueel water- en winddicht.Voor een langere reis nemen wij vaak maar kleding mee voor 1 tot max. 1,5 week; onderweg kan er altijd iets gewassen worden. Desnoods in de wastafel of het bad in je kamer of op de camping.

8# Waar je ook naartoe gaat, je kind moet er kunnen slapen. Een reisbedje is niet overal standaard aanwezig, laat staan een muggennet. Wij nemen daarom meestal ons eigen reisbedje mee. Voordeel hiervan is ook dat het bedje vertrouwd is voor je kindje; dat maakt het slapen vaak net iets makkelijker. Aangezien we voor een verhuizing van 2 jaar maar beperkte bagageruimte hadden, investeerden we in een lichtgewicht bedje van Nomad. Handig verpakt en niet zwaar, dus makkelijk mee te nemen in de kinderkoffer. Het bedje is ook gemakkelijk op te zetten, en doordat het een soort tentje is, kun je het ook overdag gebruiken als box. Handig voor tijdens een picknick of een dagje strand bijvoorbeeld!

#bagage #inpaktips #vakantiemetkinderen #watneemjemee

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page