6 veel voorkomende oplichtingstrucs

Als kind was ik met mijn ouders in Praag. Bij het uitstappen van de metro werden we door 2, als agenten uitziende mannen, naar onze kaartjes gevraagd. Deze bleken volgens hen niet te kloppen en we konden ter plekke (contant) een flinke boete betalen. Dit is één van de veel voorkomende oplichtingstrucs.


Ik weet niet of het door dit incident komt of omdat ik gewoon snel achterdochtig ben, maar ik ben altijd erg op mijn hoede op vakantie. Helaas gebeurd het toch redelijk vaak dat mensen tijdens hun vakantie worden opgelicht. Hierbij 6 veel voorkomende oplichtingstrucs:


1. Neppolitie Je wordt aangesproken door mannen in uniform die bijvoorbeeld je entreebewijzen, tickets of visum willen zien. Als er vervolgens iets niet blijkt te kloppen, vragen ze je ter plekke om contant een boete te betalen. Daarna is alles koek en ei. Wanneer je twijfelt over de echtheid van zulke ‘agenten” vraag dan altijd of je even mee naar het bureau mag lopen.


2. Taxi’s op het vliegveld Je komt met je gezin aan in een nieuwe stad en een taxi brengt jullie naar je accommodatie. Je hebt alleen geen idee waar die accommodatie precies is en dus ook niet of de chauffeur wel de kortste route neemt. Zelf zet ik bij twijfel altijd mijn google maps op mijn telefoon aan om te zien of de chauffeur “de kortste route” volgt of we spreken vooraf een prijs af.

3. Armbandjes Deze manier van oplichting zagen wij onlangs nog in Rhodos. In de haven stonden toeristen naar een grote cruiseboot te kijken. Ondertussen waren er dames die armbandjes ombonden bij kinderen. Wanneer ouders die af wilde doen zaten de bandjes zo strak vastgemaakt dat ze niet snel los gingen. Om discussie te voorkomen betaalde verbazingwekkend veel ouders de gevraagde 5 euro per bandje. Mijn advies, trap er niet in maar sta erop dat de heer of dame zelf het bandje losmaakt.


4. Speciale adresjes Jullie super vriendelijke taxichauffeur weet nog wel een leuk adresje waar alleen locals komen en biedt aan daar langs te rijden op weg naar jullie bestemming. Helaas zijn dit vaak helemaal geen leuke adresjes maar winkels of restaurants waar de taxichauffeur een commissie krijgt.

5. De weg wijzen Deze truc komt helaas nog steeds heel veel voor en ik ken verschillende mensen die het is overkomen. Er komen twee of meerdere mensen naar je toe met een landkaart en vragen of je de weg weet. Ze klemmen de kaart tegen je aan en beginnen druk te praten. Ondertussen jat iemand anders uit het groepje je telefoon of portemonnee.


6. De dure rekening Jullie hebben lekker gegeten maar aan het eind is de rekening toch hoger dan gedacht. Veel mensen twijfelen of ze de prijzen op de menukaart wel goed gezien hebben en betalen toch maar gewoon het bedrag op de rekening. Grote kans echter dat er teveel is aangeslagen. Bij twijfel altijd je bon checken met de menukaart.

Ben je opgelicht op vakantie en zijn bijvoorbeeld je paspoorten gestolen? Via deze app kun je 24 uur per dag contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland.

#beroofd #BZapp #opgelicht #oplichtingstrucs

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.