top of page

5x eropuit in Breda met kleine kinderen

Voor mij is Breda nou niet bepaald een ‘reis’. Ik ben namelijk een local! Ik vind het heerlijk om er met mijn gezin op uit te trekken in mijn eigen stad. Bij deze geef ik je graag 5 tips om eropuit te gaan in Breda met kleine kinderen. Breda heeft natuurlijk wel meer dan 5 leuke kindvriendelijke plekken, dus heb je zelf nog een tip? Deel ‘m dan gerust onder deze blog. Wie weet komt er dan nog wel een deel II 😉

5 leuke hotspots in Breda met kleine kinderen

  1. Dennenlucht & bos Onze bossen trekken mensen van boven de rivieren zelfs naar Breda. Het Mastbos heeft nu een extra trekpleister: het vernieuwde ‘Dennenlucht’. Een stijlvol gerenoveerd pannenkoekenrestaurant, met een ideale speeltuin. Een heerlijke afsluiter van bijvoorbeeld een wandeling langs het Kabouterpad of van avonturen in Speelbos de Boeverijen.

  2. Happy Station Het recentelijk vernieuwde centraal station is al een uitje op zich (treinen kijken!), maar nu is er ook tijdelijk een Playmobil-paradijsje te vinden. Helemaal achterin het station (voorbij Bruna) zit Happy Station. Er rijden Playmobil-treinen door Playmobil-landschappen en natuurlijk kunnen kinderen er ook met Playmobil spelen of een kleurplaat kleuren.

  3. JanenAlleman Als je vanaf het station door het Valkenbergpark wandelt, kom je een speeltuin tegen met een gezellig theehuis. Een bijzonder adresje, maar als je een stukje doorloopt kom je een nog bijzonderder adresje tegen om te lunchen of wat te drinken: JanenAlleman in de Sint Janstraat. Daar smul je in een mooi decor van de lekkerste (veelal bio) lekkernijen, door de koks zelf bereid en door jongvolwassenen met een verstandelijke beperking aan tafel geserveerd. Er is een leuk kinderhuisje als speelhoek aanwezig.

  4. MUZIPO & kinderboerderij Het sfeervolle poppentheater MUZIPO in de Grazendonkstraat organiseert leuke kindervoorstellingen op kleine schaal. Er kunnen maximaal 60 bezoekers in het theater, dus reserveren is vaak nodig. Vlakbij vind je bovendien de kleine ‘Kinderboerderij Zandberg’, waar je naast dieren kijken ook verse eitjes kunt kopen.

  5. Reptielenhuis de Aarde Wat begon als een hobby van een reptielenfan, is uitgegroeid tot een kleine dierentuin vol hagedissen, schildpadden, salamanders en meer: Reptielenhuis de Aarde. Je kunt de reptielen goed bekijken in hun mooie verblijven en soms haalt een verzorger er eentje tevoorschijn om van heel dichtbij te kunnen zien. Op het terras kun je lekker wat drinken, terwijl de kinderen spelen.

Overnachten in Breda met kleine kinderen

Maak je er een weekendje Breda van, dan zijn er genoeg opties om te overnachten. In de zomer kun je op veel plaatsen net buiten Breda kamperen. Ook zijn er veel leuke Bed & Breakfast-adresjes. Wil je in een hotel verblijven? Dan is het Novotel een kindvriendelijke optie, met onder meer speelruimtes en kindermenu’s. Bovendien verblijven kinderen tot 16 jaar gratis op de kamer van de ouders en ontbijten gratis mee.

#bos #Breda #Stedentrip

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page