5 tips voor een bijzondere autovakantie met kinderen

De auto staat nog altijd op nummer 1 bij Nederlanders als het gaat om het vervoermiddel voor een vakantie. Op zich niet zo gek als je bedenkt dat een vakantie met de auto veel voordelen heeft. Een autovakantie geeft je vrijheid en flexibiliteit, je kunt tenslotte stoppen en uitstappen wanneer je wilt, en in verhouding is het vaak goedkoper dan vliegen.

Al jaren aan een stuk staan Frankrijk, Duitsland en Spanje hoog in de top 10 van populaire vakantiebestemmingen bij Nederlanders en Belgen maar er zijn nog zoveel andere mooie plekjes in Europa. Hierbij onze top 5 met prachtige landen die geschikt zijn voor een autovakantie!

1# Slovenië Een bezoek aan Slovenië brengen mensen vaak als ze op doorreis zijn naar Kroatië. En dat is hartstikke zonde! Slovenië is namelijk een heerlijk vakantieland met zachtaardige en behulpzame Slovenen die trots zijn op hun land. Het ligt op zo’n 1200 km van Utrecht en is dus prima met de auto bereikbaar. Slovenië is ook vooral heel divers. Je vindt er een Mediterrane kust, hoge bergen, uitgestrekte wijngebieden, oude steden en prachtige grottenstelsels. In Potsonja ligt een maar liefst 27 kilometer lange druipsteengrot. Met een trein kun je 4 kilometer van deze grot op je gemak bekijken. In het noordwesten van Slovenië vind je het Bled meer (ken je vast van ansichtkaarten). In dit sprookjesachtige water ligt een eiland met daarop een kerkje en een kasteel.

2# Denemarken Denemarken is 1 van de meest kindvriendelijke landen van Europa en dat is niet voor niks! Naast vele pretparken en mooie stranden, vind je er vooral ook een hele vriendelijke bevolking. De Denen zijn volledig ingesteld op kids en overal vind je dan ook speciale faciliteiten voor kinderen. Je vindt in Denemarken prachtige stranden waaronder het Søndervig Strand. Dit is in 2014 uitgeroepen tot het beste strand van Denemarken. Het is er breed, mooi en er is gratis wifi. Uiteraard mag tijdens een vakantie in Denemarken een bezoekje aan Legoland niet ontbreken. Ga je liever voor een wat onbekender park? Ga dan naar Wow. Wow is niet zomaar een speelpark. Het ligt vlakbij Skjern ten oosten van Ringkøbing Fjord in de bossen verscholen. Je vindt er geen technische snufje, geen luidruchtige attracties want alles is gemaakt van lokaal hout. Eenvoudig, maar super leuk.

3# Corsica Oké, officieel hoort Corsica bij de populaire vakantiebestemming Frankrijk, maar toch zijn er maar weinig mensen die aan Corsica denken bij een autovakantie. Corsica is met de eigen auto prima te bereiken via veerdiensten vanuit Marseille, Toulon en Nice. Corsicanen zijn trots op ‘hun’ eiland en voelen zich eigenlijk helemaal geen Fransen. Corsica is een prachtig eiland met een schitterende natuur, gezellige plaatsen en mooie stranden. Een topbestemming voor een onvergetelijke autovakantie dus!

4# Hongarije Veel mensen kennen het grootste binnenmeer van Europa dat in Hongarije is gelegen: het Balatonmeer. Hier vind je zonovergoten stranden en gezellige stadjes maar het land heeft nog meer moois te bieden! Zo kent Hongarije een prachtige ongerepte natuur en schitterende barokke steden als Boedapest en Pecs. Qua klimaat doet Hongarije in de zomer niet onder voor Italië of Kroatië. Hongarije staat ook bekend om haar wellness mogelijkheden. Denk daarbij niet alleen thermaal-baden, maar ook fantastische water(pret)parken. Hongarije is dus een ideaal vakantieland met kinderen!

5# Zwitserland Dat je in Zwitersland op wintersport kunt, wist je waarschijnlijk wel. Maar juist ook in de zomer laat dit land zich van haar mooiste kant zien. Imposante bergen, prachtige vergezichten, diepblauwe meren, minder heet dan Zuid-Europa en héél veel activiteiten in de open lucht. Een perfect land om met kinderen naartoe te gaan dus! Naast mooie wandelingen kun je er ook de mooiste treinreisjes van Europa maken én er zijn heel veel stoere kinderactiviteiten te beleven. En eerlijk is eerlijk: van de mooie uitzichten krijg je nooit genoeg!

Heb je na het lezen van dit artikel ook zin gekregen in een autovakantie? Vrij Uit is dé specialist in autovakanties en op vrijuit.nl vind je een overzicht van mooie rondreizen en accomodaties in deze prachtige landen!

Dit betreft een gesponsord artikel

#Vrijuit #Denemarken #Slovenië #Corsica #Hongarije #Europa #Zwitserland #autovakantie

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.