5 redenen om een wereldreis met kinderen te maken

Twee jaar geleden stonden wij met onze 3 kids op Dusseldorf Airport. Bepakt, bezakt en helemaal klaar om voor 4 maanden op wereldreis te gaan! Wat hadden we ongelooflijk veel zin in dit avontuur en wat kijken we er achteraf met veel plezier op terug.

Vooraf waren er genoeg redenen te verzinnen (vooral uitgesproken door onze omgeving ;-) om niet te gaan. De kinderen konden tijdelijk niet naar school, zouden we onze banen wel behouden, wat deden we met onze (koop)woning en wat ging het wel niet kosten. Maar, goed nieuws, voor alles is een oplossing en dus vertrokken we begin 2018 aan een avontuur dat ik ieder gezin gun! Waarom? Lees maar mee:


1. Quality time samen

Banen, een huishouden, school en sociale verplichtingen, ik weet niet hoe jullie agenda er dagelijks uitziet maar bij ons is het vaak rennen van de ene naar de andere verplichting. Dit was voor ons dan ook de hoofdreden om op wereldreis te gaan. Natuurlijk is een lange vakantie van 3 of 4 weken met elkaar ook heel fijn maar vaak proberen wij dan in die 3 weken toch zoveel mogelijk te zien of doen in een land. Wanneer je een paar maanden gaat, lijkt de eindstreep een lange tijd heel ver weg en heb je echt meer dan genoeg tijd voor elkaar.


2. Je vergroot hun leefwereld

Door te reizen met kinderen vergroot je (letterlijk en figuurlijk) hun wereld. Ze leren dat niet iedereen op de wereld hetzelfde leeft, ontmoeten bijzondere mensen en proeven (vaak met enige tegenzin ;-) nieuwe gerechten. Wij lieten onze zoon tijdens de reis vlogs opnemen waarin hij bijvoorbeeld aan zijn klas uitlegde waarom de mensen in Australië links rijden. Ook vertelde hij over de bijzondere Greenschool in Bali.

3. Het maakt je gelukkig

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word heel gelukkig van reizen. Ieder lang weekend of vakantie dat ik de kans krijg om weg te gaan, grijp ik met beide handen aan. Tijdens onze wereldreis realiseerde ik me vaker hoe gelukkig ik in het moment was. Zo zat ik op een verlaten strand in Nieuw Zeeland en terwijl de kinderen met stokken speelde, zei ik hardop tegen mezelf hoe gelukkig ik me voelde. Ik was me bewust van het relaxte gevoel en wilde dit vasthouden. Een illusie natuurlijk want een uur later zaten de kids weer bekvechtend in de auto en speelde ik weer politieagentje ;-) Natuurlijk waren de kids, net als thuis, af en toe draken en konden we ze achter het behang plakken , uiteindelijk gaf de reis ons de rust om er veel relaxter mee om te gaan.

4. Het brengt rust in je hoofd

Aansluitend op het puntje hierboven, wij waren letterlijk en figuurlijk veel relaxter toen we op wereldreis waren. De kids merkten dit en waren daardoor ook veel rustiger. Ook geeft zo'n lange reis je de tijd om na te denken. Over je baan, de keuzes die je maakt en wat je anders wilt gaan doen (of niet) als je terug bent.


5. Samen herinneringen maken

Onze kinderen waren 2, 5 en 7 tijdens onze wereldreis maar toch herinneren de oudste twee zich nog veel van de reis. We kletsen regelmatig over de dingen die we toen samen beleefd hebben en kijken nog best vaak samen de foto's terug. Maar nog belangrijker voor ons, wij als ouders hebben herinneringen gemaakt met de kinderen. In een tijd waarin ze ongelooflijk hard groeien, hebben we ze een paar maanden 24/7 bij ons gehad, op de mooiste plekjes van de wereld.


Heb ik je overtuigd van een wereldreis maar weet je niet hoe je het allemaal moet gaan regelen? Op www.wereldreismetkinderen.nl vind je alle informatie die je kan helpen bij het plannen van een wereldreis!


Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com