5 redenen om Menorca met kinderen te bezoeken

Iedereen kent Ibiza en Mallorca maar voor vele is Menorca toch het onbekende zusje. En dat is jammer want het is juist een ideaal om Menorca met kinderen te bezoeken! Het eiland heeft niet voor niks de bijnaam ‘Buggy Eiland’ 😉


1. Geen disco’s

In tegenstelling tot de buureilanden Mallorca en Ibiza vind je hier geen uitgaande jongeren en disco’s. Er komen hier voornamelijk Spaanse gezinnen uit Barcelona, die het buureiland Mallorca te druk vinden. Voor hen ligt Menorca op een steenworp afstand en is een ideale plek om tot rust te komen.

2. Lekker dichtbij

Je vliegt er in slechts twee uurtjes naar toe dus voordat je goed en wel in de lucht bent, land je alweer. Een groot voordeel wanneer jouw kids geen goede stilzitters zijn 😉


3. Kindvriendelijke bounty stranden

De Menorcanen zijn trots op hun eiland. En dan vooral op de natuur en de stranden. Waar projectontwikkelaars zich de afgelopen jaren vooral hebben bezig gehouden met Mallorca en Ibiza, is Menorca relatief met rust gelaten. Het eiland is zelfs door de Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Naast dat de stranden prachtig zijn om te zien, zijn ze ook nog eens heel kindvriendelijke omdat ze geleidelijk aflopen. De stranden Cala Binibequer, Cala Galdana en Arenal d’en Castell zijn aanraders voor gezinnen!

4. Goed zelf te ontdekken

Het eiland is relatief klein (zo’n 50 km lang) maar er is van alles te doen. Het beste is om zelf een auto te huren en op ontdekking te gaan. Het is slechts een kwestie van de hoofdweg volgen die tussen Ciutadella aan de westkust en hoofdstad Mahón aan de oostkust loopt en dan een van de vele zijwegen inslaan die naar bezienswaardigheden leiden.


5. Het Menorcaanse leventje

Je kunt op Menorca ontzettend lekker eten. Er wordt veel gewerkt met verse producten die bijvoorbeeld van een boer een dorpje verderop komen. Ook vind je op het eiland verschillende wijnboeren waardoor je kunt genieten van heerlijke lokale wijntjes. Dit in combinatie met de relaxte sfeer die er op het eiland hangt, maakt dat je als ouders helemaal tot rust komt!!

Wil je zelf Menorca met kinderen bezoeken?

Vanuit Nederland kun je o.a. met Transavia en Iberia naar Menorca vliegen. Vanuit Duitsland vliegt o.a. Airberlin rechtstreekt op de hoofdstad Mahon. Voor goedkope tickets kun je kijken op Skyscanner.


Reisorganisaties

Er zijn verschillende reisorganisaties die kindvriendelijke vakanties naar Menorca aanbieden waaronder Eliza was Here en Tui.

#Balearen #Menorca #Spanje

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com