top of page

5 must-sees met kinderen in Brussel

Weet je wat ik zo heerlijk vind aan België en specifiek aan Brussel? Dat je er niet alleen cultuur en historie proeft, maar ook verse frieten, speciaalbier, chocola en wafels. Daar kun je niet omheen (en dat wil je ook niet). Met uitzondering van het bier kunnen kinderen die combi ook wel waarderen. Welke culturele must-sees mag je niet missen als je met kinderen in Brussel bent? 


Met kinderen in Brussel - Manneken Pis

Manneken Pis met – voor de dorstige kijker – de Poechenellekelder rechts op de foto


De 5 must-sees met kinderen in Brussel

1) Stripmuseum

Voor wat oudere, maar ook voor jonge smurfen leuk: het grootste stripmuseum van Europa. In het Belgisch Stripmuseum (mooi gebouw!) leer je alles over beroemde stripfiguren zoals de Smurfen, Kuifje en Guust Flater. Wil je nog meer strips zien? Je vindt ze op veel muren in de stad. Volg de Striproute en je ontdekt ze allemaal. Papa’s en mama’s pas op: vlakbij het stripmuseum zit ‘A la Mort Subite’, een geweldige kroeg. Als je daar binnenstapt, kun je die Striproute wel vergeten.

> Bekijk de website van het Stripmuseum

2) Autoworld

In het Jubelpark vind je naast een kleine speeltuin, zandbak en fonteinen nog een attractie voor kinderen: Autoworld. Uit meer dan 250 voertuigen kiezen kinderen hun favoriet, leren ze alles over het ontstaan van de auto en raakt papa teleurgesteld dat ie straks weer gewoon in z’n Ford moet stappen.

Bekijk de website van Autoworld

3) Atomium

Het Atomium en de nr. 4 van dit lijstje, Mini-Europe, liggen buiten het centrum op het voormalige EXPO-terrein. De negen bollen van het Atomium kun je vanaf een hoger gelegen deel van de stad al zien blinken in de zon. Vijf ervan zijn toegankelijk voor publiek. Fascinerend voor kleintjes zijn de lange roltrap met lichtjes en de lift met glazen plafond!

> Bekijk de website van het Atomium

4) Mini-Europe

Mini-Europe is als Madurodam, maar dan met de highlights van heel Europa op kleine schaal. Bij veel miniaturen is een knopje om op te drukken (altijd uitnodigend voor de kinderen), waarna er bijvoorbeeld iets beweegt of je muziek hoort. Erg leuk en leerzaam, ik zou er zo nog een keer heen gaan met de kids!

> Bekijk de website van Mini-Europe


5) Grote Markt & Manneken Pis

Heb je in Mini-Europe de Grote Markt van Brussel gezien, dan kun je ‘m nu in het echt (en in het groot) gaan bewonderen. Elke keer vind ik het weer indrukwekkend en kijk ik m’n ogen uit. Vanaf de markt loop je door de Karel Bulsstraat en Stoofstraat (pas op voor wafels en chocola) naar Manneken Pis. Altijd weer een verrassing: heeft ie een bijzondere outfit aan of is ie naturel? Het straaltje pis is er altijd. Erg leuk is het café tegenover Manneken Pis: de Poechenellekelder. Voor papa en mama staat er met 150 keuzes altijd wel een speciaalbiertje op de kaart.

Trein & hotel

Je komt eenvoudig in Brussel met de auto, maar de trein is ook handig (en leuk). Via NSInternationaal ben je er voordelig en sta je meteen in hartje Brussel. Als het gaat om overnachten, heb je in Brussel natuurlijk legio opties. Wij sliepen zelf in NH Hotel Brussels City Centre. Centraal gelegen bij de Louizalaan, de belangrijkste winkelstraat van Brussel. Je boekt dit hotel (of een ander adres) makkelijk via Booking.com. Fijne tijd in Brussel!

#brussel #Belgie #trein #hotel #tips #attracties #kinderen

0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page