5 kindvriendelijke attracties in Drenthe

De provincie Drenthe heeft veel leuke kindvriendelijke attracties. Hierbij onze top 5!


1. Wildlands

In maart 2016 opende Wildlands Adventure Zoo haar deuren in Emmen. Het park bestaat uit drie verschillende delen: Jungola, Serenga en Nortica. Tussendoor zijn er diverse restaurants, souvenirshops en natuurlijk plaatsen voor kinderen om heerlijk te spelen. Kortom, een gezellige dag uit voor jong en oud!

2. Hunebedcentrum Borger

Met 16 hunebedden in de directe omgeving is Borger de hunebedhoofdstad van Nederland. Je begint je bezoek in het museum waar het verhaal wordt verteld over deze mysterieuze graven en de mensen die ze hebben gebouwd. Op een steenworp afstand van het Hunebedcentrum staat het grootste hunebed van Nederland. Dit hunebed is als eerste opgegraven in 1685.

3. Museumdorp Orvelte

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en Nederland en een ideaal dagje uit voor het hele gezin. Je voelt je helemaal terug in de tijd tijdens een wandeling langs de oude boerderijen. Midden in het dorp aan de brink vind je ZOObizar. Hier leven verschillende merkwaardige kleine dieren. Je kunt ze niet alleen bekijken maar er is ook altijd iemand aanwezig die je graag meer verteld over deze bijzondere beestjes.

4. Boomkroonpad

In het bos van de Hondsrug kun je de bomen eens van een hele andere kant bekijken. Op het boomkroonpad loop je namelijk over een 125 meter lang pad over de toppen van de bomen! Ideaal voor een uitje met de kinderen, maar stiekem ook heel leuk voor volwassenen.

5. Kabouterland

Kabouterland ligt in het Drentse dorpje Exloo. Een bezoekje aan Kabouterland betekent een leuk dagje uit vol met kabouters, trollen en volop speelgelegenheid in de binnen- en buitenspeeltuinen. In de onderaardse gangen van het reusachtige konijnenhol kun je als je heel stil bent het leven van de Kabouters en hun vriendjes, de dieren, bespieden.

Naast deze top 5 vind je nog veel meer leuke activiteiten in Drenthe zoals Plopsa indoor Coevoorden, Drouwenerzand Attractiepark, Verkeerspark Assen en het Blote voetenpad in Appelscha.

Heb je zin gekregen in een vakantie in Drenthe en zoek je nog een geschikte accommodatie? Neem dan een kijkje op Weekenddesk.

Meer lezen over Drenthe? Bekijk hier onze video over museumdorp Orvelte.

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.