5 bijzondere kerst bestemmingen

Over 1,5 maand begint de kerstvakantie. Een periode waarin je het óf heerlijk vindt om thuis te zijn óf liever de kerstdiners ontwijkt door op vakantie te gaan. Mocht je tot die laatste groep behoren, hebben wij  5 bijzondere kerst bestemmingen voor je geselecteerd.


1. Lapland

Geen land ter wereld brengt je zo in de kerstsfeer als Lapland. Je vindt er gegarandeerd een dik pak sneeuw en na een dag in de kou duik je ’s avond de sauna in. Heerlijk! Wat deze bestemming éxtra bijzonder maakt, is dat je er het huis van de Kerstman vindt, negen kilometer buiten Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. In Lapland vind je veel familie vriendelijke accommodaties zoals lodges en privé chalets. 1 van de aanbieders die familievakanties naar Lapland aanbiedt, vind je hier.


2. Cuba

In 1962 besloot Castro om kerst van de Cubaanse kalander te schrappen omdat hij dacht dat deze vrije dag de productie van suikerriet in de weg stond. Gelukkig is het in 1997 weer ingevoerd en vind je er weer volop kerstsfeer. Cuba is sowieso een fantastisch land om met kinderen te ontdekken. Je vindt er een mix van oude koloniale architectuur, prachtige binnenlanden, tropische stranden en geweldige mensen.


3. Kaapverdië

Niet te ver vliegen, bijna geen tijdverschil en heerlijk weer. Alle ingrediënten voor een “relaxte” kerst vind je op Kaapverdië. Helaas is Kaapverdië de laatste jaren steeds populairder geworden onder reizigers waardoor de prijzen flink gestegen zijn. Toch vind je er naast de dure 5 sterren resort, ook goedkopere kleinschaligere accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen.


4. Dubai

Je zou het misschien niet zo snel verwachten van een Islamitische land maar ook in Dubai wordt er volop Kerstmis gevierd. Naast de enorme shopping malls zoals de Dubai Mall en de Mall of the Emirates die volop versierd zijn met kerstbomen en kerstversiering wordt ook heuse kerstmarkt georganiseerd van 17 t/m 19 dec in het Dubai World Trade Centre. Naast shoppen is het voordeel van Dubai dat je er relatief snel naar toe vliegt en het zonnetje gegarandeerd schijnt!


5. Praag

De kerstperiode is ongetwijfeld de mooiste tijd van het jaar om Praag te bezoeken. Vanaf eind november tot eind december is de stad prachtig versierd, met de kerstmarkten natuurlijk als feestelijk hoogtepunt. De grote kerstmarkten vind je op Wenceslas plein en Old Town Square. Praag is een perfecte stad om met kinderen te bezoeken. Naast de kerstmarkten vind je er Lego museum, een speelgoedmuseum en verschillende binnenspeeltuinen.

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.