48 uur in Valencia met kinderen

Naar het Spaanse Valencia met kinderen is een goed idee. Hoewel dit de derde grootste stad van het land is, voelt het nog erg klein en charmant aan. Smalle straatjes, locals die geen woord Engels spreken, gezellige terrasjes. En voor de kids is Valencia ook een paradijs: (water)parken, heerlijk eten… Gebruik deze tips om 48 uur in Valencia met kinderen te vullen!


Dag 1

Ochtend Begin de dag rustig met een ontbijtje bij het populaire La Más Bonita , aan het strand of in de gezellige wijk Ruzafa. Op de kaart staat van alles lekkers: van Spaanse ontbijtjes (pan con tomate, geroosterd brood met olijfolie en tomatentapenade), maar ook van de American pancakes met fruit kunnen de kids smullen. Handig aan La Más Bonita is dat ze van 08:00 tot ’s nachts open zijn. Fijn, wanneer je niet al te laat met de kids wil dineren (niet alle restaurants in Spanje gaan voor 21:00 open). Vervolg de ochtend met de Verrassend Valencia Kinderroute. ‘Muis Juan’ neemt jullie mee door Valencia en laat de kids de stad ontdekken op een interactieve manier. Tip: de kinderroute begint in de buurt van La Más Bonita in Ruzafa!


Middag Een leuke middagactiviteit is een bezoek aan het Bioparc. Dit is de Valenciaanse dierentuin. Misschien denk je niet gelijk: “Dit moet ik in Valencia gezien hebben!” maar niets is minder waar. Deze dierentuin is anders opgezet dan andere dierentuinen. De leefomgevingen van de dieren zijn zoals in het echt nagebootst. Giraffes, zebra’s en antilopen leven in hetzelfde gedeelte, namelijk in de ‘Sabana’, oftewel savanne. Je kan hier fijn lunchen in één van de restaurants (bijvoorbeeld bij Restaurante Samburu waarbij je zo over de savanne van het Bioparc uitkijkt, oftewel eten ‘tussen’ de giraffes!) of neem zelf een lekkere lunch mee. Leuk om te weten, is dat naast het Bioparc een leuke (gratis) speeltuin is gelegen, namelijk in het Parque Cabecera.

Avond Vanuit het Bioparc kan je een wandeling maken door het Turia park. Het Turia park was vroeger een rivier, maar door vele overstromingen werd deze woeste jongen omgeleid en drooggelegd. Houd er trouwens wel rekening mee dat dit zo’n vijf kwartier wandelen is, maar… je komt wel langs een hoop leuke activiteiten voor kids. Zo kan je er midgetgolfen en de kleine een hole-in-one laten slaan. Ook vind je hier het grote klimrek Gulliver. Dit is gebaseerd op de verhalen van Gulliver’s reizen. Het speelstoel is als het ware de reus Gulliver, zo zijn zijn lange haren glijbanen en de touwen, waarmee hij door de bewoners van Lilliput gevangen werd genomen, zijn klimtouwen. Het Turiapark is ook een geweldige spot voor een picknick overdag.

Dag 2

Ochtend & middag Heb je de beschikking over een auto in Valencia met kinderen? In de zomermaanden (en de lente- en herfstmaanden met een beetje geluk) is het dan een leuk idee om naar een waterpark te gaan. Ga bijvoorbeeld naarAquarama  in Benicàssim (ongeveer een uurtje rijden vanaf Valencia). Er zijn ontzettend veel spannende glijbanen, zwembaden en fijne plekjes om van de zon te genieten. Voor de kleinsten zijn er speciale kinderbadjes en glijbanen.


Avond ’s Avonds kan je verschillende activiteiten ondernemen, wanneer de kids nog puf hebben. HetL’Hemisferic (3D IMAX bioscoop in de Stad van Kunst en Wetenschap) is een ideetje. Hier worden leuke documentaires voor kids vertoond, bijvoorbeeld de reis die vlinders in hun bestaan maken of de animatiefilm A Turtle’s Tale: Sammy’s Adventures, waarbij we schildpad Sammy volgen. Houd er wel rekening mee dat de films in het Engels zijn. In juli vindt een erg gezellig feest plaats, namelijk ‘Feria de julio’. Tijdens deze maand worden er verschillende activiteiten ondernemen. Voor de kids is wellicht de kermis het leukst. Deze staat in het Turia park. Hier kunnen ze lekker sjezen in de botsauto’s of de stad vanuit het reuzenrad bekijken. En… natuurlijk ook even van een suikerspin smullen!


#Citytrip #Spanje #Valencia

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.