4 dingen die je zeker niet mag missen in Canada met kinderen!

Een reis naar Canada met kinderen is één grote ontdekking voor zowel de ouders als kids. Spot bruine beren van dichtbij en tel enthousiast walvisstaarten aan de kust. Je kunt kanovaren op een spiegelglad bergmeer en ’s avonds zelf marshmallows roosteren boven een kampvuur. Stoer is het om met de kids in een grote sneeuwtruck over een gletsjer te rijden en vervolgens verfrissend te plonzen in een rivier. Onderstaande activiteiten zijn volgens ons vier dingen die je niet mag overslaan als je met je gezin naar Canada reist.


#1 Fietsen door Vancouver

Begin je Canada-vakantie met de kinderen lekker relaxt in Vancouver. De leukste manier om de stad te verkennen is volgens ons per fiets; het stadspark Stanley Park leent zich perfect voor een rondje trappen. Het park ligt langs het water en is een groene bossige omgeving k vol totempalen, wasbeertjes, speelplaatsen en strandjes aan het water. En tijdens het fietsen (mét verplichte fietshelm op) heb je een waanzinnig uitzicht op de skyline van Vancouver. Wie geluk heeft ziet zelfs watervliegtuigjes opstijgen en landen op het water!


#2 Paardrijden op de prairie

Tussen Vancouver en de Rocky Mountains in, ligt een groen en vlak prairiegebied. Hier sjokken de bizons rustig door het veld. We hebben er een leuke paardenranch gevonden waar je een paar dagen mag deelnemen aan het boerderijleven. Stijg in de beugels en sjok te paard door cattle drive country. Rooster marshmallows boven het kampvuur, eet een sappige steak in de saloon en slaap met je kinderen in een comfortabele oude hooischuur.

#3 Kajakken tussen de bergen

Wie aan Canada denkt, ziet al snel beelden voor zich van meren, bergen en bossen. De ultieme Canada-ervaring is voor velen dan ook een kanotocht met het hele gezin op een spiegelmeer met sneeuwbergen aan de horizon. Het nog relatief onbekende natuurpark Wells Gray is volgens de beste plek om dit te doen, met zijn kletterende watervallen en grote kans op wildlife. Minstens net zo mooi als de Rocky Mountains, maar dan zonder de vele toeristen. Slaap in een comfortabele cabin midden in de natuur en neem ’s ochtends een verfrissende plons in het meertje voor de deur.

#4 Tsjoeken door de bergvallei

Je verwacht het misschien niet in Canada, maar je hebt hier ook mooie goudgele zandstranden met een aangenaam temperatuurtje. Niet aan zee, maar in het zuiden van de staat British Columbia, in de wijnvallei van Okanagan. Een lekkere plek om aan het einde van je reis even te ontspannen voordat je terug gaat naar thuis, of halverwege even een ‘opwarm-stop’ te houden. Maak een ritje met de stoomtrein die door de vallei tsjoekt, wandel tussen de druivenranken en relax lekker op het strand. Dit is het goede leven…


Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van CanadaKids, onderdeel van RiksjaKids. Nieuwsgierig geworden naar Canada-reizen met kinderen? Reisorganisatie CanadaKids biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

#Canada #verrereis

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.