top of page

3 pretparken in Duitsland voor kleine kinderen

Duitsland heeft pret voor tien(ers). Maar welke pretparken in Duitsland zijn leuk met kleine kinderen? Ik bezocht er drie met mijn zoontje en dochtertje (2 en 4 jaar): Europapark, Phantasialand en Movie Park Germany. Alle drie vol pret voor jong en oud. Ik geef je graag tips voor als je ze met jonge kinderen bezoekt.

Voor ons was de aanleiding om pretparken in Duitsland te bezoeken min of meer gegeven door de Efteling. Dit jaar hebben we voor het eerst een abonnement op de Efteling, en bijkomend voordeel ervan is dat je gratis (!) een keertje naar 4 grote pretparken in Duitsland mag. Europapark hebben we tijdens een vakantie in de Moezel bezocht, Phantasialand en Movie Park Germany combineerden we in een weekend. En dan kun je ook nog gratis naar Tripsdrill en naar Holiday Park (40% korting).

1. Europa-Park

Na Disneyland Parijs is Europa-Park het best bezochte park van Europa. Dat beloofde wat! Vanaf de snelweg bij Rust zagen we reusachtige achtbaan ‘Silver Star’: één van de grootste, hoogste en snelste achtbanen van Europa. Leuk voor papa en mama, maar wat is er voor kids? Meer dan genoeg. Verdeeld in 14 landenthema’s zijn er meer dan 100 attracties (teveel om in één dag te ontdekken) en ook nog eens een hoop shows.

Leuk voor kinderen is het sprookjesbos, waar je meteen een attractie vindt waar je je kinderen moeilijk weer vandaan krijgt: Dwarf City. Rijden in een wagentje waar zelfs de allerkleinsten zelf in mogen (zonder papa en mama!). Net nieuw geopend is ‘Ierland’: wereld van de kinderen, waar je zo een halve dag kunt spenderen. Voor je eigen programma kun je alvast snuffelen op de website. Je kunt attracties toevoegen aan je wensenlijst en zo zelf je dag samenstellen. Een leuke tip is om in het begin van het park (in themagebied Duitsland) het Panorama-treintje te pakken. Zo krijg je al een goede eerste indruk van het park. In veel themagebieden heb je snel het vakantiegevoel te pakken. Eén van de mooiste gebieden wat dat betreft vond ik Zwitserland. Handig voor de allerkleinsten is HIPP Baby Service, waar je in rust je baby kunt verzorgen en voeden. En voor papa en mama is er bij veel attracties ‘babyswitch’: eerst gaat papa 😉 in de rij en daarna ruilt papa met mama, die dan niet meer in de rij hoeft te wachten. Lees hier meer handige info voor je bezoek.

Nog een kleine waarschuwing: onze kinderen wilden graag in de ‘Universe of Energy’, wat neerkomt op een kwartier opgesloten in een karretje in het donker langs real-size raptors rijden en tot overmaat van ramp werd de baan stilgezet bij de uitsmijter van de attractie: een groep kwijlende T-rexen. Ik denk niet dat mijn zoontje zich ooit nog eens ontpopt als Dino-fan.

Waar: Rust, Duitsland

Tickets: Kinderen (4 t/m 11 jaar) vanaf € 32,50 (gratis op verjaardag!) Volwassenen vanaf € 38,50

Top 5 kinderattracties:

 1. Dwarf City

 2. Jungle Rafts

 3. Old 99 Circus Parade

 4. Elfenvaart

 5. Ierland: wereld van de kinderen

Website Europapark


2. Phantasialand

pretparken in Duitsland

Toen ik me een beetje inlas voor ons bezoek aan Phantasialand, ontdekte ik dat sommigen het mooier vonden dan de Efteling. Wow! Mijn verwachtingen waren hooggespannen. Nou, ze werden ingelost. Wat een prachtig park! Met veel gevoel voor detail ontworpen en onderhouden. Dat zie je onder meer aan het groen, de bloemen, de medewerkers in mooie kostuums, de faciliteiten (schoon en goed georganiseerd). Om over de attracties nog maar te zwijgen. De meeste kinderattracties vind je vanaf de entree ‘Berlin’ en in het gebied ‘Fantasy’. Alle attracties zijn ontworpen in een bijzondere, fantasierijke (zou daar de naam vandaan komen? ) stijl die het park uniek maakt. Niet alleen de attracties, ook de shows zijn fantastisch. Leuk voor kinderen is de show ‘Hack & Buddl’ in het Kindertheater in Wuze Town. Ook de parkshow ‘Drakar’ium’ is de moeite waard. Handig: voor een verzorg- of rustmoment van je kleinste pretmaker(s) is er een fijn plekje tegenover Heino’s Kaffeehaus in het gebied Berlin. Voor papa en mama zijn er een paar supervette rides, waaronder Black Mamba en de gloednieuwe Taron en Raik. Ik wil nog een keer terug als onze bengels wat ouder zijn!

Waar: Brühl, Duitsland

Tickets: Kinderen (4 t/m 11 jaar) vanaf € 26,- (gratis op verjaardag!) Volwassenen vanaf € 39,50 (gratis op verjaardag!)

Top 5 kinderattracties:

 1. Maus au Chocolat

 2. Wuze Town Kinderland

 3. Octowuzy

 4. Bolles Flugschule & Riesenrad

 5. Wellenflug

Website Phantasialand


3. Movie Park Germany

pretparken in Duitsland

Movie Park Germany trekt jonge kinderen aan met enkele grote namen uit hun belevingswereld: van Dora the Explorer tot Paw Patrol. Je vindt de attracties met deze kinderhelden in het gebied NICKLAND, waar je ook o.a. een speeltuin treft. In de show ‘Let’s party mit den Nick Toons’, kun je medewerkers bewonderen die zich in een pak hebben gehesen van een tekenfilmheld. Zo zijn er nog een paar shows die een bezoek aan Movie Park Germany leuk maken, waaronder de parade ‘Movie Park on Parade’. Die je niet kunt missen (al zou je dat willen!). De show ‘We can’t stop the beat’ is ook leuk voor kleine kinderen, waar ‘Crazy Cops New York’ misschien nog net te veel nachtmerrievoer is voor peuters.

Van de drie parken vond ik Movie Park Germany het minst leuk voor kleine kinderen. De attracties vallen wat tegen en ook het algehele onderhoud vond ik minder goed dan in Europapark en Phantasialand (Zo leek bijv. Dora’s jurk verkeerd gewassen, kon wel een likje verf gebruiken). Desalniettemin kun je je ook in Movie Park Germany prima een dag vermaken.

Waar: Bottrop-Kirchhellen, Duitsland

Tickets: > Let op: alleen open in het zomerseizoen Kinderen (4 t/m 11 jaar) vanaf € 27,90 Volwassenen vanaf € 27,90

Top 5 kinderattracties:

 1. Spongebob Splash Bash (je wordt nat)

 2. Backyardigans Mission to Mars

 3. Diego’s Rescue Finder

 4. Dora’s Big River Adventure

 5. Blue’s Skidoo

Website Movie Park Germany

Overnachten bij of tussen pretparken in Duitsland

Je zou meerdere parken kunnen combineren in een toertje, met goedkope hotelovernachtingen tussendoor. Op Booking.com vond ik een B&B Hotel bij Düsseldorf, met fijne familiekamer. Die keten heeft hotels door heel Duitsland, aanrader! Aan jou de keuze: wil je (dicht) bij de parken slapen, of strategisch in het midden tussen de parken? Boek je hotel alvast, dan kan de pret beginnen!

Andere pretparken in Duitsland

Er zijn nog veel meer pretparken in Duitsland. De lijst is zéker niet volledig, maar nog drie grote zijn:

Kernie’s Wunderland De kweekreactor Kalka was ooit bedoeld als elektriciteitscentrale, maar is nu Wunderland Kalkar waar onbeperkt friet, softijs en frisdrank onderdeel zijn van de pret.

Holiday Park Plopsa is ook in Duitsland doorgedrongen. Je vindt in deze kopie van Plopsa de Panne onder meer een Mayaland en Wickie de Viking.

Tripsdrill Tripsdrill is een leuk avonturenpark en heeft met het bijgelegen Wildpark meteen 2 parken voor de prijs van 1.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

#phantasialand #movieparkgermany #Pretpark #europapark #Duitsland

0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page