10 tips voor een bezoek aan Europa-Park

Eind april werden wij uitgenodigd voor een 2 daags bezoek aan Europa-park. Een park waar ik al wel vaker van gehoord had, maar nog nooit zelf was geweest. In twee dagen tijd heb ik niet alleen geleerd dat er jaarlijks 74.000 kilo spaghetti en 563.000 kilo friet doorheen gaan (fun facts 😉 ) , maar vooral ook hoe ontzettend gaaf dit Duitse park is. Wij bezochten het park met onze dochter van 4 en zoon van 6. Naast een flink aantal achtbanen waar ze nog te klein voor zijn, waren er ontzettend veel attracties die leuk zijn voor ons hele gezin. Na twee dagen hadden we het gevoel nog niet alles gezien te hebben dus wij komen zeker nog eens terug!

Onze Europa-park tips:

Met kleine kinderen

1 Maak gebruik van de Babyswitch

Wanneer je zelf van achtbanen houdt maar je kinderen nog te klein zijn, is de babyswitch een ideale oplossing. Hoe het werkt? 1 ouder gaat in de normale wachtrij staan terwijl de ander (met kind(eren) de borden “babyswitch” naar de uitgang volgt. Op het moment dat de ene ouder uit de achtbaan is, kan de andere ouder instappen zonder dus in de wachtrij te hoeven staan. En ondanks dat de naam dit doet vermoeden, geldt deze optie niet alleen voor ouders met baby’s 🙂

2 Haal naam stickers voor je kinderen bij een infopunt

In een groot pretpark kan het natuurlijk altijd gebeuren dat je jouw kind(eren) even uit het oog verliest. Bij binnenkomst in Europapark hebben wij dan ook meteen met pen onze 06 nummers op de armen van Thomas en Nina geschreven. Totdat we ontdekten dat je bij ieder informatiepunt speciale stickers kunt halen. Wel zo handig.

3 Huur een buggy op het park

In plaats van je eigen buggy mee te nemen, kun bij je bij de hoofdingang van het park ook een buggy huren tegen een kleine vergoeding. Je krijgt er tevens een hangslot bij zodat je zeker weet dat niemand anders jou buggy (per ongeluk) meeneemt.

4 Hipp baby service

Wanneer je even rustig borstvoeding wilt geven of je baby verschonen, zijn de speciale Hipp baby punten een uitkomst. Er is een speciale borstvoedingshoek, er zijn kinderstoelen en commodes maar ook kun je er voor alle leeftijden drankjes en (warme) hapjes van het merk Hipp kopen.

5 Speeltuinen

Europa-park kent een aantal kleine, afgesloten speeltuintjes waar kleine kinderen ideaal kunnen spelen. Erg handig om kinderen even zelf hun gang te laten gaan in een veilige omgeving.

Algemene tips

6 Ga minimaal 2 dagen 

Europa-park is echt te groot om in 1 dag te ontdekken. Ik adviseer dan ook om minimaal 2 dagen te gaan. Op die manier heb je tijd om zowel attracties als 1 van de vele shows te bezoeken. Bij een meerdaagse pas is het belangrijk dat je aan het einde van de dag geen foto vergeet te maken bij de uitgang. Wij waren dit vergeten en kwamen in eerste instantie niet terug het park in. Ze doen dit om te voorkomen dat je jouw entreekaart aan iemand anders overdraagt….

7 Looping restaurant

Een absolute must om wat te gaan eten of drinken in Europa-park is het Looping restaurant. In dit restaurant komt al het eten en drinken (behalve warme dranken) naar de tafels middels een achtbaan. Onze kinderen vonden dit helemaal geweldig en wilden dit ook maar wat graag thuis hebben. Een kleine tip; zorg dat je bij opening van dit restaurant om 11 uur voor de deur staat of ga later op de dag. Rond lunchtijd stonden er tijdens ons bezoek lange wachtrijen.


8 Achtbaan met virtual reality bril

Een tweede absolute must is de achtbaan met virtual reality bril. Ze vragen een kleine bijdrage van 2 euro per bril voor deze achtbaan maar dat is echt de moeite waard. Doordat je fysiek in een echte achtbaan zit maar door je bril in een andere wereld bent, weet je niet wat je overkomt. Echt geweldig!

9 Laat je niet afschrikken door lange wachtrijen

Door de hoge capaciteit van de meeste attracties, gaan de wachttijden relatief snel voorbij. Wij hebben bijna bij geen 1 attractie echt stil gestaan. De wachtrijen waren continue in beweging waardoor het best snel opschiet. Aan het begin van iedere attractie staat de actuele wachttijd en wij hadden het idee dat deze aardig klopte.

10 Download de app

Wanneer je Europa-park bezoekt is het handig om de Europa-park app te downloaden. Hierin vind je een plattegrond met actuele wachttijden en tijden van de shows. Voor Apple hier te downloaden en voor Android hier.

Tot slot een kleine foto impressie van ons bezoek!

#Europpark #Pretpark #familiepark #zwartewoud #Duitsland

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.