10 redenen waarom je deze zomer naar IJsland moet met kinderen

Aankomende zomer zouden wij met ons gezin een rondreis door Java en Bali gaan maken. Helaas kan dit door het Corona virus niet doorgaan. Nu het er de laatste weken op lijkt dat reizen binnen Europa komende zomer wél mogelijk is, ben ik gaan kijken waar wij naar toe zouden willen.


Met stip op 1 stond Noorwegen voor ons. Een land waar we al lang naar toe willen maar dan wel voor minimaal 2,5 week én in de zomer. Om de een of andere reden kiezen we voor een langere zomervakantie toch steeds voor zon-zekerheid of een bestemming búiten Europa. Toen ik me ging verdiepen in Noorwegen kwam ik er al snel achter dat de kans groot is dat het land de grenzen voor toeristen pas 20 augustus opent. Helaas pindakaas dus.

Naast Noorwegen stond ook IJsland al lang hoog op ons lijstje maar was er door dezelfde redenen, nog nooit van gekomen. Na een paar uurtjes googelen waren we definitief verkocht, IJsland ging het worden deze zomer en wel om de volgende redenen, juist in deze tijd:

 1. Het IJslandse landschap is uniek in de wereld. Eindeloze vergezichten worden afgewisseld met vulkanen en enorme kliffen langs de kust.

 2. Het land heeft 350.000 inwoners (net zoveel als de stad Utrecht) in een land dat 2,5 keer groter is dan Nederland! Als daar 1,5 meter afstand houden van andere mensen nog niet gaat lukken.... 😉

 3. Eén van de voorwaarden die we stelden aan een bestemming voor aankomende zomer, was dat het land een goede gezondheidszorg moet hebben (just in case). IJsland heeft een uitstekende gezondheidszorg met moderne ziekenhuizen.

 4. Het Corona virus is bijna verdwenen in IJsland. Momenteel zijn er nog maar 3 mensen besmet en in totaal zijn er 10 mensen aan het virus overleden. Om dit zo te houden, worden alle toeristen bij aankomst op het vliegveld van IJsland getest op Covid19. Dit geldt alleen voor volwassenen en dus niet voor kinderen. Hoe werkt het? Voor vertrek naar IJsland vul je via een website je persoonsgegevens en reisschema in. Bij aankomst op het vliegveld wordt er een testmonster bij je afgenomen. Vervolgens mag je gewoon naar je eerste bestemming vertrekken. Binnen 24 uur krijg je bericht over de uitslag. Negatieve uitslagen gaan via een app, in het geval van een positieve uitslag word je gebeld en moet je in quarantaine. Uitgebreide informatie over hoe het precies werkt, lees je hier.

 5. Door heel IJsland vind je geweldige accomodaties. Van houten cabins met de meest prachtige vergezichten tot kleinschalige hotels. Hieronder een paar foto's van accomodaties die ik via booking.com geboekt heb. Ik heb er voor gekozen om alleen accomodaties te boeken die ik tot het laatste moment kan annuleren. Just in case de situatie toch verandert en we moeten annuleren.

 6. Je kunt er prima zelf rondrijden. Met een eigen auto ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kun je stoppen waar je maar wilt. In de winter wordt een 4WD auto aangeraden maar in de zomer kun je ook zonder. Mocht je van de hoofdwegen willen afwijken naar zogenaamde "F-Roads", dan heb je wel een 4WD nodig. Omdat ik het niet aandurfde om pas ter plekke een huurauto te regelen, heb ik deze online gereserveerd via https://www.northbound.is/ Voor de auto heb ik 250 euro aanbetaald. De rest betalen we bij aankomst. Mochten we toch niet kunnen gaan, zijn we de 250 euro kwijt.

 7. Het land heeft dan misschien geen pretparken, er zijn ontzettend veel leuke dingen om te doen met kinderen zoals zwemmen in 1 van de vele thermale baden, paardrijden, walvissen spotten op zee of vanaf het strand, varen over een gletsjermeer of wandelen tussen de watervallen.

 8. In de winter staat IJsland bekend om het Noorderlicht dat je er kunt spotten, in de zomer om het feit dat de zon bijna niet ondergaat. In de maand juli is het gemiddeld 20 uur per dag licht. Heel bijzonder om een keer mee te maken (en nu maar hopen dat alle accomodaties goede gordijnen hebben 😉 )

 9. Je vliegt in slechts 3 uurtjes naar IJsland toe, wat prima te doen is met kinderen. De vlucht van Amsterdam naar Reykjavik is met Transavia of Iceland Air. Wij kozen voor een vlucht met Transavia. In de meivakantie hadden we ook een vlucht met Transavia gepland staan en omdat deze door Corona niet door kon gaan, kregen we keurig ons geld teruggestort. Reden om nu weer bij ze te boeken en dus geen risico te lopen mocht de vlucht alsnog niet door kunnen gaan. Check je vliegtickets rechtstreeks bij Transavia of via Skyscanner.

 10. IJsland is populair. Zo populair dat je voor de zomermaanden ruim van te voren alles moet boeken. Door het corona virus komen er deze zomer véél minder toeristen. Dat betekent dat het veel rustiger is bij alle populaire bezienswaardigheden én dat je dus ook nu nog accomodaties kunt boeken.

Hieronder de route die wij in 2,5 week gaan afleggen in IJsland. Mocht je vragen hebben over onderstaande route, mail me gerust via info@kidsopreis.com

Een paar foto's van de prachtige accomodaties die IJsland rijk is:

Bron: Booking.comSchrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

Neem contact op via info@kidsopreis.com

Op Kids op Reis vind je alle inspiratie die je nodig hebt voor het plannen van jullie volgende vakantie met kinderen. Zowel in Europa als daarbuiten loodsen wij graag naar de mooiste plekjes! Al onze artikelen zijn geschreven door ouders, omdat wij als geen ander weten hoe het is om te reizen met kinderen!